Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Vårvik

Mitt i det lantliga lugnet runt det gamla industriområdet för Stridsberg & Björck, som en gång i tiden tillverkade sågklingor till alla sågverk runt älven, hoppas vi få bygga attraktiva hyreslägenheter. Kombinationen av utsikt över kanalen och närheten till Trollhättans centrum gör Stridsbergsområdet till en speciell plats, full av möjligheter.

Eidar planerar att bygga i Vårvik

Eidar har fått i uppdrag av bolagets ägare Trollhättans Stad att bygga hyreslägenheter och ett vård- och omsorgsboende med 90 platser samt en förskola med sex avdelningar i Trollhättans nya stadsdel Vårvik.

Vägen till Eidars nya bostäder i Vårvik

Processen från att projekteringsarbetet startar till att de första hyresgästerna kan flytta in i sina nybyggda lägenheter beräknas ta totalt omkring 3 – 4 år. Den tiden kan även komma att förlängas om beslut längs vägen överklagas.

Även om det dröjer tills att det blir synligt på plats i Vårvik att Eidar bygger lägenheter så pågår arbetet redan nu och fram till att lägenheterna är klara. Nedan kan du se vad som kommer att ske under den tiden.

Vikvägg med tidslinje över vägen till nya bostäder i Vårvik

  1. Projekteringen startade efter sommaren 2023. Inom projekteringen tog Eidar fram ett förfrågningsunderlag inför upphandlingen. Beräknad tid för projekteringsarbetet är 6 - 8 månader.
  2. När förfrågningsunderlaget lagts ut startar upphandlingen, vilken beräknas pågå i 4 - 6 månader.
  3. Efter beslut av Eidars styrelse och TSAB tecknar Eidar kontrakt med det bolag som vunnit upphandlingen.
  4. Därefter startar arbetet med detaljprojekteringen, vilket beräknas pågå i 4 - 6 månader. Under den tiden väntas vi även få besked om bygglov.
  5. När detaljprojekteringen är klar är det dags att gå in i själva produktionsarbetet och för första spadtaget. Produktionen beräknas pågå i 2 - 2,5 år och i slutet av den perioden startar arbetet med att hyra ut lägenheterna.
  6. Efter slutbesiktningen kan de första hyresgästerna börja flytta in i sina nya lägenheter.

Är du intresserad av lägenheterna Eidar ska bygga i Vårvik?

Lägenheterna kommer att fördelas enligt antal köpoäng, så registrera dig i Eidars ordinarie bostadskö och gärna även i fordonskön redan nu. Du får en poäng för varje dag du står i kön.

Registrera dig i bostadskön

Om Vårvik

Mitt i det lantliga lugnet runt det gamla industriområdet för Stridsberg & Björck, som en gång i tiden tillverkade sågklingor till alla sågverk runt älven, ska den nya stadsdelen Vårvik byggas. Kombinationen av utsikt över kanalen och närheten till Trollhättans centrum gör Stridsbergsområdet till en speciell plats, full av möjligheter.

Läs mer om området på Vårvik.se

Sökresultat