Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
illustrationsbild över kvarteret Bandgrinden

40 nya lägenheter i Sjuntorps lantliga idyll

I början av sommaren 2021 tog vi det första spadtaget för kvarteret Bandgrinden i Sjuntorp och hösten 2022 flyttade de första hyresgästerna in i de nybyggda lägenheterna.

Lägenheterna i nya kvarteret Bandgrinden är i storlekarna 1 - 4 rum och kök, i sex olika huskroppar, med faluröd träfasad. De största husen är tvåvåningshus med antingen egen uteplats eller stor balkong. Övriga hus är radhus, med egen uteplats.

Husen har byggts med låg energiförbrukning, egen solcellsanläggning och utemiljö med stora grönytor och möjlighet till egna odlingslotter. Det kommer även finnas ett antal laddplatser för elfordon som du som hyresgäst kan söka och som fördelas utifrån poäng i fordonskön. 

Det nya kvarteret ligger på åkern mellan Sjuntorps gamla textilfabrik och Stommens förskola, med ridskola och fantastiska lantliga vyer runtomkring. Trots det lantliga läget är det bara ett stenkast från Sjuntorps skola och simhall och en pizzeria. Ett par kilometer från kvarteret finns matbutik, jourbutik, bensinstation, frisersalong, ytterligare en pizzeria, en blomster/inredningsbutik och mycket annat. 

Översiktsbild med adresser

Inredning

Vitt kök

Väggar
Vitmålade väggar och tak.

Golv
Ekparkett och grått klinkers i entré.

Fönsterbrädor
I grå kalksten.

Kök
Vitmålade köksluckor och vitt kakel. Bänkskiva i laminat i antracitgrå färg, diskbänk i rostfritt stål. Spis med häll och varmluftsugn. Vit kyl- och frysskåp i 3- 4 rum och kök, kombinerad kyl/frys i 1-2 rum och kök. Diskmaskin i alla lägenheter. 

Vitt badrum

Badrum
Grått klinkers på golv och vitt kakel på väggarna. Duschvägg i glas och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare med grå bänkskiva i laminat, samt överskåp.

Uteplats och balkong
Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Lägenheterna på våning 1 har uteplats och lägenheterna på våning 2 har balkong med tak över. Alla har eluttag och utebelysning. 

Läs mer i broschyren om Bandgrinden och se en översikt av området

En bild på en fastighet

Tvåvåningshus på Stomgårdsvägen 3, 7, 9 & 13

Antal lägenheter: 32

På våning 1 finns det ettor och tvåor med uteplatser.

  • 1 rum och kök på 40 kvadratmeter. 4 stycken. Hyra: 4509 kr/mån*
  • 2 rum och kök på 62 kvadratmeter. 12 stycken. Hyra: 6824 kr/mån*

På våning 2 finns det treor i två olika storlekar där alla har balkong. 

  • 3 rum och kök på 67 kvadratmeter. 4 stycken. Balkong. Hyra: 7592 kr/mån*
  • 3 rum och kök på 77 kvadratmeter. 12 stycken. Balkong. Hyra: 7987 kr/mån*

*I ovanstående hyror ingår inte rörliga kostnader för el och varmvatten. Det mäts individuellt och läggs retroaktivt på hyran med två månaders förskjutning.

En bild på en fastighet

Radhus på Stomgårdsvägen 5 & 11

Antal lägenheter: 8

  • 2 rum och kök på 50 kvadratmeter. 2 stycken. Hyra: 6048 kr/mån*
  • 4 rum och kök på 89 kvadratmeter. 6 stycken. Hyra: 10 164 kr/mån*

*I ovanstående hyror ingår inte rörliga kostnader för el och varmvatten. Det mäts individuellt och läggs retroaktivt på hyran med två månaders förskjutning.

Snabbfakta

Byggår :
2022
Förråd:
I varje lägenhet

Exempel på planlösning

För hyresgästen

Parkering i området
Som hyresgäst i kvarteret Bandgrinden kan du söka parkeringsplats i anslutning till kvarteret. Parkeringsplatser fördelas utifrån poäng i fordonskön. 

Förråd
Utöver förrådsutrymmet i lägenheten har du som hyresgäst även möjlighet att hyra separat kallförråd på gården. Förråd fördelas utifrån poäng i förrådskön. 

Sophantering

  • Sopkärl på gården för sortering av mat- och restavfall
  • Fullsorteringsstation på området för återvinning