Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Sjuntorp

Sjuntorp är ett levande samhälle ute på landet, omgivet av blåa sjöar, djup urskog och böljande fält. På orten finns allt ifrån affärer och restauranger till badhus och ridskola. Här kan du bo i någon av Eidars mindre ettor och större fyror, eller något däremellan.

Våra områden i Sjuntorp

Eidar har tre olika bostadsområden i Sjuntorp. Några av husen är gjorda av tegel i flera våningar, andra av trä med egen trädgård och carport. Flera av lägenheterna ligger på markplan med Nordängens servicehus som granne, och passar särskilt bra för äldre.

Från textilsamhälle till filminspelningsort

Det var runt textilindustrin som Sjuntorp formades på 1800-talet. På 1940-talet hade det lokala bomullsspinneriet 1 200 anställda och bostadsbyggandet skedde i en rasande takt. Idag är det andra industrier som hör hemma i de före detta textillokalerna, och på senare år är orten kanske allra mest känd som naturskön inspelningsplats för flera svenska storfilmer.

Sjuntorps attraktionskraft är helt enkelt väldigt stark, och läget är perfekt med bara 15 minuters resväg till Trollhättan.

 

Sökresultat