Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny Hoppa till vänstermeny
Eidar snöröjer med maskin

Säkerheten går alltid först när Eidar snöröjer

Redan från vecka 43 har alla Eidars miljövärdar och fastighetsvärdar snöjour, för att snabbt kunna rycka ut om det blir snöfall eller halka. När Eidar snöröjer kommer säkerhetsaspekten och framkomligheten alltid i första hand.

Personalen plogar därför först räddningstjänstvägar, utanför gruppboenden och servicehus, förskolor, entréer och trottoarer. Därefter plogar de gårdar, allmänna ytor på parkeringar samt P-platser för besökare, och slutligen andra allmänna ytor som är viktiga att ta sig fram på. Vid långvariga snöfall kommer vi tillbaka och snöröjer i flera omgångar. Men när det däremot kommer till den egna P-platsen, uteplatsen eller balkongen är det ditt ansvar som hyresgäst. Och gator och vägar ansvarar kommunen för att snöröja. 

För att vi ska komma åt att snöröja snabbt och effektivt är det viktigt att du som bor i våra bostadsområden tänker på att inte parkera din bil på gården och att inte ställa cyklar och annat i vägen för snöröjningen.

Känns det krångligt att veta vad som är Eidars respektive ditt ansvar som hyresgäst? Så här funkar det:

Gårdar, tak och allmänna ytor:

Eidar ansvarar för att de allmänna ytorna i ditt bostadsområde hålls fria ifrån snö och halka. Eidar ansvarar också för att snöröja taken på bolagets fastigheter vid behov.

Balkonger och uteplatser:

Du som är hyresgäst ansvarar för att hålla din balkong snöfri eller skotta på din egen uteplats. Om du har balkong, tänk på att risken för olyckor är stor om snön rasar. Därför är det viktigt att du vid varje snöfall ser över din balkong så att det inte riskerar att skada någon som går nedanför.

P-platser:

Eidar plogar den allmänna ytan på parkeringen, men du som hyresgäst ansvarar själv för att skotta på din egen P-plats. Om det inte står bilar i vägen på P-platserna och det går att komma åt att snöröja med maskin så hjälper Eidar till att ploga även där i mån av tid. Om det inte möjligt kan din P-plats få en snövall efter plogningen, och det är då du som hyresgäst som ansvarar för att skotta bort snövallen. Du ansvarar även för att hålla din egen bil fri från snö.