Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Orangeriet på gården vid Mars trygghetsboende

Mars trygghetsboende

Det nybyggda kvarteret Mars mitt i Trollhättan stod klart för inflytt i december 2018 och består av 177 moderna och miljösmarta hyreslägenheter med maximal komfort. I trygghetsboendet finns 28 tillgänglighetsanpassade lägenheter som erbjuder extra bekvämlighet.

Minimiålder för Mars trygghetsboende: 65 år

Lägenheter

De 28 lägenheterna i trygghetsboendet är noggrant planerade så att det ska vara riktigt enkelt och smidigt att bo. Exempelvis är ytorna väl tilltagna för att även den med rollator eller rullstol kan röra sig fritt. Socklar och foder är i ek. Dörröppningarna är markerade för att synas tydligare. Badrummen extra rymliga utan smala dörröppningar. Toalettstolen är förhöjd och markerad genom att kaklet bakom har en avvikande kulör.

Lägenheterna är ljusa med parkett och samtliga lägenheter i kvarteret har antingen balkong eller uteplats. För att förenkla vardagen har vi placerat förråden i lägenheterna. I alla lägenheter finns egen tvättmaskin och torktumlare.

Storlek: 1 - 2 rum och kök

Innergård med orangeri

På innergården finns gott om bänkar, trevlig belysning och härliga planteringar med frukt- och bärbuskar. Dessutom finns ett orangeri för avkoppling, kvällsfika eller grannumgänge. Under marken finns ett parkeringshus där man som boende har möjlighet att hyra parkeringsplats. I markplan finns det kontor, butiker och caféer.

Gemenskap & aktiviteter

Förutom trivsamma lägenheter erbjuds möjligheten att träffa andra hyresgäster i samma ålder. På det första våningsplanet finns en stor gemensamhetslokal med köksdel och uteplats som bjuder in till fikastunder och olika aktiviteter, både till vardags och till fest. Här finns alltid plats för gemenskap.

Två gånger i veckan används gemensamhetslokalen som Mötesplats för seniorer. Vid dessa bestämda tillfällen arrangerar Trollhättans Stad olika sociala aktiviteter för seniorer över 65 år där även andra som inte bor på Trygghetsboendet är välkomna att delta. Exempel på aktiviteter är trivselcafé, bingo och musikträffar. Mötesplatsen är ett enkelt och trevligt sätt att utöka sitt sociala umgänge och bli del av en större gemenskap. 

Läge

Med boendet mitt i centrum är utbudet på restauranger stort. Bara inom kvarteret hittar du såväl restauranger som kiosk och frisör. Dessutom finns Strömkarlens seniorboende med matsal och servering på bara några minuters promenadavstånd.

Mars centrala läge gör att du befinner dig mitt i centrum, men bor lugnt utan nattklubbar eller barer omkring dig. Vill du ta bussen eller tåget har du passande nog Resecentrum med både lokal och regionaltrafik bara tvärs över vägen. Du har dessutom ett varierat och brett kulturutbud samt restauranger och butiker bara någon minut hemifrån.

Kvalitet

Kvarteret Mars är Trollhättans första Svanenmärkta kvarter och de hittills mest miljövänliga flerfamiljshusen i stadens historia. Det innebär att bygget uppfyller en kvalitetssäkrad byggprocess med höga miljö- och hälsokrav på byggvaror, material och kemiska produkter. Dessutom har lägenheterna låg energianvändning för att spara på resurserna.

Vill du bo här?

När vi har lediga lägenheter på Mars trygghetsboende publiceras de som 65+ boenden under lediga lägenheter. Du kan även skapa en annonsbevakning på Mina sidor så att du får e-post varje gång en lägenhet i kvarteret blir ledig.