Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny Hoppa till vänstermeny

Rökning

Våra gemensamma ytor såsom entréer, trapphus och tvättstugor är rökfria platser. För våra barns skull så är alla Eidars lekplatser rökfria.

Det är tillåtet att röka utomhus. Men det är viktigt att du inte röker nära entrén. Tänk på att släcka ordentligt och städa undan fimpar efter dig, som slängs på anvisade platser eller bland soporna. Att slänga fimpar på marken räknas som nedskräpning och den som slänger fimpar kan bötfällas med upp till 800 kronor.

Tänk på att visa hänsyn mot grannar och att din rökning kan störa andra. Exempelvis är det många som störs om du röker från din balkong. Vi rekommenderar därför att du röker på behörigt avstånd från andra.

Rökning inomhus kan bli kostsamt

Väljer du att röka i din lägenhet ska du vara medveten om att det förstör lägenheten, det leder till att lägenheten behöver röksaneras när du flyttar ut. Det är du som hyresgäst som får betala för saneringen eftersom rökning är ett onormalt slitage av lägenheten. Rökning inomhus kan även sprida lukt till andra lägenheter och vara störande för grannar.