Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
En illustration av Höghuset Hackan sett från Kronogårdstorg

Hackan

Renoveringen av fastigheten Hackan pågår för fullt. När arbetet är klart kommer det att finnas 64 lägenheter samt verksamhetslokaler i höghuset precis vid Kronogårdstorg.

Nu gör vi om kvarteret Hackan på Kronogårdstorg. I huset blir det lägenheter i storlekarna 1- 5 rum och kök, alla med kaklade badrum och balkong med utsikt över antingen torget eller parken. Husen får solceller på taket och en modern och rymlig tvättstuga i markplan som blir en social mötesplats i huset.

Samtliga lägenheter har kakel och klinker i badrummen. Alla utom två lägenheter har balkong. Huset har en stor gemensam tvättstuga i markplan med stora fönster, många maskiner och gott om utrymme.

Här skapas också lokaler som kan rymma verksamheter som gym, vårdcentral, kontor och handel. Målet är att Kronogårdstorg ska bli en levande plats där människor från hela Trollhättan kan mötas – Kronogårdens hjärta.

Renoveringen omfattar tak, fasader, fönster, nytt värmesystem, ny ventilation och el. På baksidan av huset ska en ny gårdsmiljö anläggas, med sittplatser, lekredskap och plats att träffas och umgås. Klart för inflytt sommar 2023.

Renoveringen av Hackan och Kronogårdstorg är ett viktigt steg i stadens planerade arbete med stadsdelsutveckling av Kronogården.

 

 

En bild på en fastighet

Lantmannavägen 106 A-B

Storlek:                                         Antal:

5 rum och kök                            3 st

4 rum och kök                            17 st

3 rum och kök                            15 st

2 rum och kök                            11 st

1 rum och kök                            18 st

Snabbfakta

Byggår:
1968
Ombyggt:
2022