Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
En illustration av Höghuset Hackan sett från Kronogårdstorg

Välkommen hem till Hackan

I det nyrenoverade kvarteret Hackan på Kronogårdstorg har vi närhet till det mesta och från de övre våningarna har vi en fantastisk utsikt över Trollhättan. Här finns 64 nyproducerade lägenheter och i bottenplan av höghuset pågår arbetet med att färdigställa verksamhetslokaler.

Med närhet till service och grönska

I Hackan kan du bo bekvämt med service alldeles utanför dörren, matbutik på torget och bibliotek och skola ett stenkast bort. Bussen in till stan går alldeles utanför samtidigt som du har naturen inpå knuten. Nu står det även klart att det blir en friskvårdsanläggning, ett apotek och en vårdcentral som flyttar in på torget. Läs mer om nyheten.

Fastigheten är som ny

Fastigheten har stått där länge men har senaste året genomgått en total renovering såväl invändigt som utvändigt. Eidar har bytt tak, fasader, fönster, värmesystem, ventilation, el och skapat nya planlösningar för lägenheter. Huset har fått solceller på taket och en ny gårdsmiljö med sittplatser, lekredskap och plats för att  umgås, har skapats. Renoveringen av Hackan och Kronogårdstorg är ett viktigt steg i stadens planerade arbete med stadsdelsutveckling av Kronogården.

Följ med på en rundvandring på Hackan i denna film

 

64 moderna lägenheter

Illustration av vardagsrum med stora fönster och vita väggar

Huset rymmer 64 lägenheter i storlekarna 1–5 rum och kök. Alla lägenheter har vitmålade väggar, grå linoleummatta, fönsterbrädor i sten och kakel och klinker i badrummen. Eidar har satt in kök från Marbodal i vitt högtryckslaminat och vitvaror från Bosch. Det finns spis med keramikhäll och varmluftsugn. Alla lägenheter har säkerhetsdörrar med digitala lås som öppnas med tagg.

Illustration av badrum med vitt kakel och grått klinkers

Unika planlösningar

Huset har sedan det byggdes 1968 innehållit allt från vanliga bostäder till vård- och omsorgsboende, servicelägenheter och flyktingbostäder. Det har bestått av ettor och tvåor samt omsorgslokaler. Huset är helt renoverat men dess historia sitter i placeringen av bärande väggar som varit en utmaning att skapa planlösningar utifrån. Det innebär att planlösningarna blivit unika och varierar mellan olika lägenheter precis som kvadratmetrarna. På våning två är takhöjden högre än på övriga våningar, här är det 2,9 meter från golv till tak. 

Njut av solen på balkongen

Illustration av huset med balkonger och park utanför

Nästan alla har en större balkong med utsikt mot torget eller mot parken. På våning tre njuter lägenheterna av en terrass som sträcker sig längs med hela huset och där varje lägenhet har en del av terrassen som är lika lång som sin lägenhet. För de största innebär det en terrass på 23m2.

Lokaler och tvättstuga i markplan

I markplan finns det lokaler som kommer få liv av olika verksamheter. Här finns även en stor gemensam tvättstuga för hyresgästerna med stora fönster, många maskiner och gott om utrymme. I källaren finns förråd som tillhör lägenheterna.

Lediga lägenheter i Hackan

När det finns lediga lägenheter i kvarteret så publiceras de under Lediga lägenheter. Du kan skapa en bevakning på Mina sidor så att du får e-post varje gång det finns en ledig lägenhet i kvarteret. 

 

Projektet är finansierat av EU

En bild på en fastighet

Lantmannavägen 109 A-B

Antal lägenheter: 64

1 rum och kök på cirka 32 kvadratmeter, 8 stycken

2 rum och kök mellan 31 - 52 kvadratmeter, 21 stycken

3 rum och kök mellan 70-90 kvadratmeter, 15 stycken

4 rum och kök mellan 90- 100 kvadratmeter, 17 stycken

5 rum och kök på cirka 115 kvadratmeter, 3 stycken

 

Snabbfakta

Byggår:
1968
Ombyggt:
2022
Balkonger:
Ja för alla utom två lägenheter
Tvättstuga:
I markplan
Förråd:
I källare