Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Visionsbild kvarteret Bollträet i Vårvik med tre sammanhängande huskroppar i olika nyanser av rött tegel

Bollträet, Vårvik

I Trollhättans nya stadsdel Vårvik möts stadens historia och framtid. På denna historiska plats kommer nya kvarter att växa fram där du kan bo vid älven med närhet till centrum, Överby och Resecentrum. Ett av dessa kvarter är Bollträet, där Eidar ska bygga cirka 100 hyreslägenheter i storlekarna 1-4 rok, med planerad byggstart under 2025.

100 nya lägenheter för dig som vill bo klimatsmart med unikt läge i Vårvik

I kvarteret Bollträet, planerar Eidar att bygga ett hus i 6 våningsplan plus vindsvåning. Fastigheten kommer att bestå av tre sammanhängande huskroppar runt tre sidor av en södervänd utegård. Fasaden blir i olika nyanser av rött tegel för att knyta an till den gamla filfabriken och till stadsdelens industrihistoriska arv.

I markplan kommer det att finnas olika verksamhetslokaler ut mot gatorna och lägenheter in mot gården. På övriga våningar blir det lägenheter.

Husen har höga klimatkrav och ska underlätta en klimatsmart livsstil, bland annat med lättillgängliga cykelrum i markplan för att göra det lätt att ta cykeln dit ni ska.

På bilden nedan ser du var kvarteret Bollträet ligger.

Flygbild över Vårvik med kvarteret Bollträet markerat i blått

Är du intresserad av lägenheterna Eidar ska bygga?

Lägenheterna kommer att fördelas enligt antal köpoäng, så registrera dig i Eidars ordinarie bostadskö och gärna även i fordonskön redan nu. Du får en poäng för varje dag du står i kön.

Registrera dig i bostadskön

Om Vårvik

Vårvik är en helt ny stadsdel i Trollhättan, väster om älven, med historiska anor och en stark framtidstro. Denna unika stadsdel kommer att bestå av bland annat 1600 - 1800 bostäder från många olika aktörer, samt runt 17 000 kvadratmeter verksamhetslokaler.

Under juni 2023 invigdes den nya Stridsbergsbron som skapar promenad, cykel- och bilväg mellan Vårvik och Hjulkvarn i centrala Trollhättan.

Läs mer om området på Vårvik.se

Eidar bygger mer än hyresrätter i Vårvik

Eidar bygger inte bara hyresrätter i Vårvik. Det är viktigt att stadsdelen utvecklas även inom den kommunala verksamheten för Trollhätteborna. Redan under våren 2025 påbörjas markarbetet för ett Särskilt boende för äldre (SÄBO) med 108 platser och en stor förskola med sex avdelningar och ett eget tillagningskök. Förskolan och SÄBO kommer att dela på utomhusmiljön, vilket öppnar upp för möten över generationsgränserna.