Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
En innergård med bord och stolar

Åsakas seniorboende

Lantligt beläget i Åsaka ligger dessa radhusliknande hus med lägenheter som är speciellt inriktade till personer som är 65+ och vill bo i en lugn miljö med närhet till sociala aktiviteter. Husen omges av grönska och här finns trevliga innergårdar som inbjuder till umgänge.

Här har du närhet till grönska och natur, samtidigt som det finns en välsorterad affär, kyrka och församlingshem alldeles i närheten. I seniorboendet finns 24 lägenheter på markplan med egna uteplatser. Det finns en matsal i nära anslutning till huset där du kan köpa lunch och där Träffpunkten anordnar aktiviteter. Läs mer om Träffpunktens aktiviteter på Landbogården: https://www.trollhattan.se/traffpunkter

Minimiålder för Åsakas seniorboende: 65 år

Gult hus med uteplats

Lägenheter

Här bor du bekvämt i en lägenhet som är anpassad för att vara ett bekvämt boende för dig som är 65+. Lägenheterna är rymliga och utformade så att du lätt ska kunna ta dig fram. Alla lägenheter är på markplan med egna uteplatser. Det finns tvättmaskin och torktumlare/torkskåp i lägenheten.

Lägenheten värms upp med direktverkande el och du som hyresgäst står för elkostnaden (kallhyra). Tele2 grundutbud av Tv-kanaler ingår i hyran.

Förråd finns i huvudbyggnaden på Rösevägen 10.

Det finns tre garage att hyra, de hyrs ut efter köpoäng i fordonsplatskön.

Storlek: 2 rum och kök på 59 kvm

Lummig uteplats med bord, stolar och blommor

Gemenskap & aktiviteter

Det finns en matsal i nära anslutning till huset där du kan köpa lunch och där Trollhättan Stad anordnar mötesplats för seniorer med olika aktiviteter.

Läge

Strax sydöst om Trollhättan ligger Väne-Åsaka, som vanligtvis bara kallas Åsaka. Tidigare var orten ett stopp på tågbanan mellan Trollhättan och Nossebro, och den är uppbyggd runt den gamla stationen och samhällets kyrka.

Idag har Åsaka ungefär 300 invånare, en siffra som sakta men säkert har ökat sedan 2000-talets början.

Här har du närhet till grönska och natur, samtidigt som det finns en välsorterad affär, kyrka och församlingshem alldeles i närheten. 

Närmsta busshållplats ligger på några minuters promenadavstånd och du tar dig lätt in till Trollhättan med buss.

Hönor i en hönsgård på innergården

Vill du bo här?

När vi har lediga lägenheter på Åsakas seniorboende publiceras de som 65+ boenden under lediga lägenheter. Du kan även skapa en annonsbevakning på Mina sidor så att du får e-post varje gång en lägenhet i kvarteret blir ledig.