Felanmälan
Ibland uppstår det problem, och då löser vi det. Om du upptäcker ett fel i lägenheten eller huset du bor i ska du göra en felanmälan, så åtgärdar vi det.
Gör en felanmälan
Enklaste sättet att felanmäla är att logga in på Mina sidor. När du gör din felanmälan vill vi gärna att du bifogar en bild som visar vad som är fel, det underlättar för oss att hjälpa dig så snabbt och smidigt som möjligt. Vill du hellre prata med oss når du oss på 0520-87700 under våra telefontider.
Observera att om felet beror på onormalt slitage/handhavande fel kommer Eidar att debitera kostnaden för utfört arbete i samband med din nästa hyresavi. Tänk på att du som hyresgäst bland annat ansvarar för att byta glödlampor och rensa ditt avlopp. Det är även du som städar, skottar och sandar din balkong, uteplats och parkeringsplats. På sidorna under Jag är hyresgäst kan du läsa mer om ditt ansvar som hyresgäst och hur du sköter om din lägenhet.
Kan du åtgärda felet själv?
Vissa enklare fel, såsom stopp i golvbrunnen, diskhon eller byte av lampa behöver du inte felanmäla, utan det fixar du själv. Här har vi samlat filmer som visar hur du kan lösa några enklare fel i lägenheten.
Tillträde
När du gör en felanmälan får du frågan om du ger Eidar tillträde att gå in i din lägenhet när du inte är hemma. Antingen möter du upp Eidar eller vår entreprenör på avtalad tid eller så ger du oss tillträde. Om du har en nyckeltub är det viktigt att du placerar en nyckel i tuben så vi kommer in i lägenheten. Om vi kommer på avtalad tid och ingen möter upp eller nyckel i tuben saknas kommer vi fakturera dig för en så kallad ”bomkörning”. Det kostar 535 kronor (2022).
Akut felanmälan
Vid akuta fel under kvällar och helger, till exempel vid hissproblem eller om du tappat din nyckel, ring Jouren på 0520-87799.
Det är larmcentralen SOS som svarar, och de kontaktar sedan de olika firmor eller vaktbolag som vi har avtal med, beroende på ärendet. Det är viktigt att jouren bara används till akuta fel.
Du som hyresgäst kan behöva betala kostnaden för jourens jobb. Detta gäller exempelvis vid:
- stopp i avlopp som är orsakats av dig som hyresgäst
- kall lägenhet där innertemperaturen efter mätning visar sig över gränsvärdet
- strömlös lägenhet där du inte först kontrollerat och bytt eventuella säkringar själv
- lås som behöver öppnas efter att du som hyresgäst låst dig ute