Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny Hoppa till vänstermeny

Bostadsgarantin, en trygghet för dig som student

Om du studerar minst 15 hp/termin på Högskolan Väst och har mer än 30 minuters enkel resväg med kollektivtrafik till högskolans campus så har du bostadsgaranti.

Så här söker du lägenhet vid terminsstart

 1. När du fått ditt antagningsbesked registrerar du dig i kön för studentbostad på Mina sidor
 2. Inne på Mina sidor under rubriken "Mitt sökande" väljer du "Sökandeprofil". Här uppdaterar du dina uppgifter och laddar upp ditt antagningsbesked från Högskolan Väst under rubriken "Studiemedel". Sedan skapar du en boendefråga på Mina sidor där du meddelar oss att du söker bostadsgaranti och har laddat upp ditt antagningsbesked.
 3. När vi tagit emot din boendefråga och alla dokument finns registrerade reserverar vi en lämplig bostad till dig utifrån de uppgifter du lagt in i sökandeprofilen. Vi skickar ett erbjudande om lägenheten på Mina sidor och du får även e-post om detta. Vi vill ha svar och godkännande från dig senast klockan 23.59 nästföljande arbetsdag. Tackar du nej, eller om vi inte hör av dig inom angiven svarstid, omfattas du inte längre av bostadsgarantin.
 4. Vi har tyvärr ingen möjlighet att visa den erbjudna bostaden, så förbered dig därför på att du får tacka ja eller nej till boendet utan att ha sett det först. I samband med terminsstart tillämpas inte ordinarie kösystem.

Så här söker du studentlägenhet under pågående termin

 1. Registrera dig i kön för studentlägenhet på Mina sidor. Du får 1 köpoäng/dag så desto tidigare du registrerar dig, desto bättre för dig. Ett tips är att även registrera dig i den vanliga bostadskön och börja samla poäng där, ifall du vill bo kvar i Trollhättan när studietiden är över. 
 2. Du bevakar själv lediga bostäder via Eidars hemsida och dina köpoäng jämförs med andra sökande som anmält intresse för samma lägenhet.
 3. De tre - fyra sökande med högst köpoäng erbjuds visning och den med högst köpoäng som tackat ja erbjuds kontrakt.
 4. När du tilldelats en bostad nollställs dina köpoäng.

Värt att veta!

 • Tillträde till bostaden sker senast 30 dagar från att anmälan om bostad har registrerats och registreringsintyg har visats. I samband med terminsstart gäller senast 30 dagar efter terminsstart.
 • Det finns ingen första eller sista anmälningstid.
 • Tackar du nej till erbjuden lägenhet omfattas du inte längre av bostadsgarantin.
 • Vi gör en kreditupplysning på dig före kontraktsskrivning och om du har hyresskulder eller betalningsanmärkningar kan du inte få kontrakt hos Eidar.
 • Du måste teckna en giltig hemförsäkring från den dag ditt kontrakt börjar gälla.
 • Kom ihåg att du måste vara skriven på den adress du bor på, även under studietiden.
 • Vi genomför kontroller varje termin där vi ber dig att ladda upp registreringsbevis för att säkerställa att du fortfarande studerar.