Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Exteriör bild på studentboendet på campusområdet

Campus

I januari 2024 är de 35 helt nya studentlägenheterna i det anrika A-huset på campus klara för inflytt.

Om studentboendet

Detta nya studentboende har ett helt unikt läge på Högskolan Västs campusområde och mitt i stadens centrum. Här har du nära till ett stort utbud av restauranger, caféer, pubar, affärer och nöjen såsom biograf, bowling och olika sorters sporter. Du bor ett par minuters promenad från Trollhättans kanal och stadens berömda vattenfall och slussområde. Några minuters promenad tar dig till Resecentrum där du kan resa med tåg eller buss till Göteborg och många andra närliggande städer.

Lägenheterna

Studentboendet på campus är ett modernt och nyrenoverat korridorsboende med 35 lägenheter på ca 10-16 kvm. Din lägenhet består av ett möblerat sovrum utrustat med säng, nattduksbord, skrivbord, skrivbordsstol och förvaringsskåp. Lägenheterna är ljusa med vita väggar och mörkgrå matta av linoleum.

Gemensamma utrymmen

Kök, badrum, wc och dusch finns på varje våningsplan och är gemensamma för alla studenter på respektive våningsplan. De gemensamma köken är utrustade med porslin och utrustning för att laga mat samt med kyl, frys, mikro, spis och diskmaskin. På våning 2 finns ett gemensamt vardagsrum och två bokningsbara tvättstugor som alla studenter i huset har tillgång till. I det gemensamma  vardagsrummet finns soffa, soffbord och TV-skärm.

Städutrustning finns att låna och du ansvarar tillsammans med de andra studenterna för att städa både din egen lägenhet och gemensamma utrymmen när du har använt dem.

Ett socialt och aktivt studentliv

Du som söker ett aktivt och socialt studentliv kommer att stormtrivas! I det gemensamma vardagsrummet kan du umgås med dina grannar och i Studentkårens lokal i huset kan du ta del av kårens olika aktiviteter.

Om byggnaden

A-huset är ett äldre hus med ett särskilt kulturhistoriskt värde som gör att utvändiga förändringar inte får förvanska husets ursprungliga karaktär. Därför har omställningen från vårdlokaler till studentlägenheter skett varsamt och utan att förändra husets exteriör. På fasaden längs med Drottninggatan har fönsterbyte utförts. De nya fönstren är utformade likt originalfönstren i utseende och storlek, men uppfyller dagens myndighetskrav. Fönstren är sidohängda med mittposter, spröjs, utvändiga profiler och kopparbleck.

Hyra

Hyran betalas en månad i förskott. Värme, hushållsel, vatten och bredband (100 Mbit) från Telenor ingår i hyran. Nätverkskabel eller router för wifi ingår inte. Som hyresgäst behöver du kontakta Telenor för att aktivera bredbandet. 

En bild på en fastighet

Drottninggatan 38A

Antal lägenheter: 35

  • Privat sovrum. Area 10-16 kvm.
  • Gemensamt kök,  vardagsrum, badrum, dusch, gemensamhetsrum och tvättstuga

Lägenheterna är möblerade.

Snabbfakta

Avstånd till Högskolan Väst:
Boendet ligger på campusområdet
Byggår:
1936 (renoverat 2023)
Hiss:
Ja
Tvättstuga:
Ja, på våning 2
Parkeringsplatser:
Nej. P-platser finns tillgängligt på Högskolan Västs parkering, P-tillstånd från Högskolan Väst krävs.
Porttelefon:
Nej