Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Kronogården

Kronogården är en mötesplats för människor i alla åldrar. Här finns både höghus för studenter och trygghetsboende för äldre människor, som vill bo extra smidigt. Barnfamiljer möter pensionärer och Eidar erbjuder allt från mindre tvåor till generösa åttarummare.

Stadskänsla med närhet till grönområden

Två kilometer sydöst om Trollhättans centrum ligger Kronogården, som är en relativt ung stadsdel.

Området föddes under andra halvan av 1960-talet, när den lokala industrin växte snabbt. Sedan dess har Kronogården fortsatt att utvecklas. Idag bor över 5 700 invånare här och i det lokala centrumet finns bland annat skola, matbutik och flera restauranger. Närheten till stora grönområden skapar en skön mix av lantlig känsla och stadsmiljö.

Trollhättans Stad ska tillsammans med bland annat Eidar utveckla stadsdelen Kronogården. Efter årsskiftet 2021/2022 startar Eidar arbetet med att renovera höghuset Hackan (fd Klockaregården) som ett första steg i den gemensamma övergripande satsningen på Kronogården. 

Här kan du läsa mer om utvecklingen av Kronogården: 
Renovering av Hackan

Kronogårdstorg PopUp

Redan nu har vi startat upp vad vi kallar för Kronogårdstorg PopUp, för att på ett flexibelt sätt kunna testa idéer från våra dialogmöten och skapa trivsel, liv och rörelse på torget. Fontänen har förvandlats till en sandlåda, bänkar och stolpar har målats om och du kan nu köpa och äta street food på torget eller relaxa i en hängmatta. Du kan även boka kontorsplatser och mötesrum vid Kronogårdstorg. I lokalen FlexUp erbjuder vi flexibla kontorsplatser med wifi-uppkoppling, medan MeetUp är ett mötesrum som fungerar lika bra för ett  företag, en förening eller en grupp studenter som gör ett grupparbete.
Förfrågan om att boka flexplatser eller mötesrum sker via denna länk.

Med Kronogårdstorg PopUp hoppas vi att det snart kommer hända mer positiva saker på torget. Det kommer att dyka upp och bytas ut saker på torget, men allt ska tillsammans bidra till att göra Kronogårdstorg till en trygg och trevlig mötesplats för människor från hela Trollhättan.

Vaccinationscentral med drop-in på Kronogårdstorg

Från och med 17 november kommer vårdföretaget Medtanken Group på uppdrag av Västra Götalandsregionen erbjuda drop-in-vaccination varje onsdag och torsdag mellan kl 16-18 på Kronogårdstorg.

Eidars lokal på Lantmannavägen 109 kommer nu att användas både som vaccinationscentral och som flexkontor. Onsdagar och torsdagar kl 16-18 är det drop-in för vaccination mot covid-19. Övrig tid används lokalen som kontorsplats, där du som vill kan boka en plats och sitta och arbeta när det passar dig.

Sökresultat