Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny Hoppa till vänstermeny

Inflyttning

Här hittar du en praktisk checklista att kolla på när du ska flytta in i din nya bostad.

Innan du flyttar in

Innan du flyttar in i din nya lägenhet finns det några saker som är viktiga att tänka på:

Du behöver en giltig hemförsäkring

Bor du i hyresrätt måste du ha en hemförsäkring som skydd för dina saker. Kontakta ett försäkringsbolag och teckna en hemförsäkring till fullvärde som gäller från den dagen du flyttar in. Om du redan har en hemförsäkring så kontakta ditt försäkringsbolag och uppdatera försäkringen så att den gäller ditt nya boende.

I hyreskontraktet framgår det om du behöver teckna ett nytt elabonnemang eller inte

I ditt hyreskontrakt står det om du behöver teckna nytt elabonnemang eller inte. Vid nyproduktion och efter större renoveringar så införs ofta individuell mätning och debitering (IMD) av varmvatten och/eller hushållsel och då är det Eidar som står för avtalet med elnätsleverantören. Om Eidar står för avtalet är det viktigt att du säger upp ditt nuvarande elabonnemang innan du flyttar in.

Teckna elavtal

Om du ska teckna nytt elavtal behöver du anmäla dig som ny kund till Trollhättan Energi minst två veckor innan inflyttning. Om Trollhättan Energi inte har någon ny kund när den föregående kunden flyttar, stängs elen av. Det är därför extra viktigt att du tänker på detta om inflyttningen sker på en helg.

När du tecknar elavtal behöver du uppge ditt lägenhetsnummer, detta hittar du på ditt hyreskontrakt. 

Kontakt och anmälan till Trollhättan Energi
www.trollhattanenergi.se/el
020-899000

Bor du i Sjuntorp eller Upphärad?

I Sjuntorp och Upphärad är Vattenfall elnätsleverantör så där gör du din anmälan till Vattenfall senast fem dagar innan inflyttning. Om inte Vattenfall har någon ny kund när den föregående kunden flyttar, kommer de att koppla ifrån strömmen inom fem arbetsdagar från det att föregående avtal upphör.

Kontakt och anmälan till Vattenfall
www.vattenfall.se
020-820000

Gör en flyttanmälan

Gör en flyttanmälan till Skatteverket på skatteverket.se/flytta så att du får rätt folkbokföringsadress. Du gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post beställer du det hos Svensk adressändring adressandring.se.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.


Vid inflyttning

Nycklar och passerbrickor

Du hämtar ut nycklar, passerbrickor och parkeringstillstånd hos Boservice på Eidar Center kl 14:00 den dag ditt kontrakt börjar gälla.  Om inflyttningsdag infaller på en helg eller annan helgdag får du tillträde till lägenheten kl 14:00 första vardagen efter helgen.

Tänk på att ta med dig legitimation.

Om du inte har möjlighet att komma själv behöver du fylla i fullmakt för nycklar.

Extranycklar till lägenheten beställer du på Eidar Center.

Parkering

För att underlätta parkeringsmöjligheter vid inflyttning kan du få ett särskilt parkeringstillstånd hos Boservice i samband med hämtning av nycklar. Vill du hyra en egen parkeringsplats, ansöker du om det genom att logga in på Mina Sidor, registrera dig i kön för fordonsplats och söka p-plats.