Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Gulsparvens trygghetsboende

Gulsparvens trygghetsboende

Gulsparvens moderna trygghetsboende ligger i den populära stadsdelen Dannebacken i Trollhättan. Kvarteret Gulsparven stod färdigt för inflytt sommaren 2019 med 22 nybyggda och tillgänglighetsanpassade lägenheter i själva trygghetsboendet.

Förutom att kvarteret Gulsparven är ett perfekt alternativ för dig som är pensionär och som vill bo extra smidigt och bekvämt, är det ett utmärkt kvarter för dem som funderar på att flytta hemifrån, eller för dem som vill bli sambos eller redan bildat familj. Här finns också bostäder för dem som har en funktionsnedsättning och behöver ett boende med särskild service. Det är kort sagt ett kvarter för hela livet med totalt 164 hyreslägenheter.

Minimiålder för Gulsparvens trygghetsboende: 65 år

Lägenheter

I vårt trygghetsboende på Gulsparven erbjuder vi 22 stycken lägenheter fördelade på 4 st 1:or, 15 st 2:or och 3 st 3:or, 52-68 kvm. Lägenheterna är smart planerade med extra svängrum för att det ska vara enkelt att bo, även om du har nedsatt rörlighet. Den rymliga balkongen/uteplatsen på ca 10 kvm blir ett uppskattat extrarum under vår- och sommarhalvåret och kan dessutom glasas in som extra tillval.

Lägenheterna är ljusa med ekparkett och grå klinker i entré och badrum. Köket har vitmålade köksluckor, vitt kakel och bänkskiva i högblankt laminat. Alla hyresgäster har egen tvättmaskin och torktumlare i det helkaklade badrummet och diskmaskin är standard i alla trerumslägenheter, men kan väljas som tillval i ettor och tvåor.

Storlek: 1-3 rum och kök

Grön innergård med plats för möten och umgänge

När trädgårdsarkitekten fick uppdraget att skapa en inspirerande, varierad och inbjudande utomhusmiljö, blev resultatet en kreativ kombination av lekplatser, boulebana, odlingslådor och en gemensam grillplats. Dungar, marktäckande perenner, buskar och träd bildar rum i kvarteret och husen inramas av stämningsfull belysning.

Gästlägenhet, gemensamhetslokal och aktiviteter

På central plats i kvarteret finns en gästlägenhet som du har möjlighet att hyra om du får gäster som vill sova över. I samma hus finns även en samlingslokal med tillhörande kök som du kan boka ifall du vill ordna kalas.

Eidars populära Trygghetsboenden är till för dig som vill bo själv men önskar leva ett aktivt och socialt liv på äldre dagar. I bottenplan på huset finns en gemensamhetslokal där du när som helst kan umgås med dina jämnåriga grannar. Här finns alltid plats för gemenskap.

En gång i veckan används gemensamhetslokalen som Mötesplats för seniorer. Vid dessa bestämda tillfällen arrangerar Trollhättans Stad olika sociala aktiviteter för seniorer över 65 år där även personer som inte bor på Trygghetsboendet är välkomna att delta. Exempel på aktiviteter är trivselcafé, bingo och musikträffar. Mötesplatsen är ett enkelt och trevligt sätt att utöka sitt sociala umgänge och bli del av en större gemenskap.

Läge

Gulsparvens trygghetsboende ligger i stadsdelen Dannebacken, i ett aktivt område med närhet till mataffärer, vårdcentral och motionsspår, men där du också hittar avkopplingen och lugnet när du vill. Med täta bussturer, som går precis utanför dörren, kan du enkelt ta dig in till Trollhättans centrum.

Vill du bo här?

När vi har lediga lägenheter på Gulsparvens trygghetsboende publiceras de som 65+ boenden under lediga lägenheter. Du kan även skapa en annonsbevakning på Mina sidor så att du får e-post varje gång en lägenhet i kvarteret blir ledig.