Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny Hoppa till vänstermeny
Kvinna äter popcorn och tittar på tv i hemmiljö

TV, internet och telefoni

Internet

Vill du beställa internet till din lägenhet kan du gå in på Open Universes portal för att se vilka leverantörer och tjänster som finns på just din adress. Här kan du på egen bekostnad beställa det abonnemang som passar dig. Du kan även beställa direkt från leverantören.

Om du vill ha trådlöst internet hemma behöver du en router. Detta ingår ofta när du köper internetabonnemang.

Internet i studentlägenheter

I Eidars studentlägenheter ingår bredband 100Mbit i hyran. Du får åtkomst via ett nätverksuttag i din lägenhet/ditt rum. Nätverkskabel eller router för wifi ingår inte. För att komma igång behöver du ringa till Telenor på 020-222 222 för att aktivera ditt bredband.

TV-kanaler

I de flesta av våra lägenheter ingår ett grundutbud av tv-kanaler i hyran. Dessa levereras av Tele2 eller Telenor via antenn eller bredbandsnät.

Om du vill köpa till fler kanaler eller tjänster

Du har alltid möjlighet att köpa till fler tv-kanaler från din tjänsteleverantör eller att välja en annan leverantör av TV via bredbandsnätet. Detta bekostar du då själv. 

Om du väljer en annan leverantör av Tv-kanaler och saknar antennuttag så kan du inte längre se på de kanaler som ingår i hyran. Om du har antennuttag är det möjligt att se på dessa kanaler genom antennuttaget.

Så här kopplar du in tv och internet

Filmen förklarar hur du kopplar in tv och bredband till bredbandsuttaget. 

Om du kör fast i installationen eller har problem med dina tjänster är det alltid företaget du har abonnemang hos som du ska kontakta. Under rubriken Vad gäller i ditt kvarter? kan du se vilken tjänsteleverantör du har om du använder det tv-kanal paket som ingår i hyran. 

Tjänstefördelare

Observera att om du har tv kopplad till bredbandet och har ett internetabonnemang så behöver du en tjänstefördelare för att kunna koppla in såväl tv som router till bredbandet. I Eidars nyare lägenheter finns tjänstefördelare i lägenheten. När det inte finns, så brukar du få det av Open Universe när du beställer både tv och bredband från dem.

Telefoni

Det finns även möjlighet att teckna fast telefoni via bredbandsnätet. Detta gör du på egen bekostnad från valfri tjänsteleverantör via Open Universes portal.

Vid problem

Om det skulle uppkomma något problem med TV, internet eller telefoni är det leverantören av den tjänsten som du ska göra en felanmälan till. Be även om ett ärendenummer för att veta att de registrerar ärendet och för att underlätta framtida kontakt kring problemet. 

Om tjänsteleverantören inte hittar något fel ska de i sin tur skicka ärendet vidare till Open Universe som de har avtal med och som fortsätter felsökningen på sitt håll.

Svårt att välja leverantör?

Om du tycker det är svårt att veta vad du exempelvis behöver ha för bredbandstjänst kan du kontakta Open Universes leverantörsoberoende rådgivning. Där kan du få svar på dina funderingar och råd om du behöver hjälp att bestämma dig vad du vill ha och även att beställa detta.

Kontaktuppgifter till Open Universe för tips och råd kring beställning:
Hemsida: openuniverse.se/privat/eidar
Telefonnummer: 0770-82 55 55
SMS:a BREDBAND till 72 660 så ringer Open Universe upp dig