Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny Hoppa till vänstermeny
Man som lagar mat i köket

Var elsmart

Energisituationen i Sverige och Europa är kraftigt ansträngd. En anledning till det är kriget i Ukraina. Därför finns det en risk att elen i Sverige inte räcker till under vissa timmar, vilket kan få Svenska kraftnät att tvingas bryta strömmen i vissa delar av landet. Om vi alla hjälps åt att minska vår elanvändning kan vi tillsammans minska risken att det blir elbrist. Dessutom bidrar vi till att hålla elpriserna lägre om vi använder elen smart.

Här hittar du tips på små saker vi alla kan göra i vår vardag som alla bidrar och tillsammans kan skapa stora effekter. 

Det här kan du som hyresgäst göra

Vi måste alla hjälpas åt och minska vår elanvändning samt använda elen smart för att minska risken för ett underskott av el, vilket också bidrar till att bromsa in prishöjningen för elen. Varje liten förändring gör stor skillnad i det stora hela, om vi hjälps åt. För nu räknas varje kilowattimme. Här hittar du några smarta tips på hur du som bor hos Eidar enkelt kan minska din elförbrukning.

Tecknat kök med plustecken på kyl, frys, micro mm som visar var man kan spara el

I Sveriges Allmännyttas guide kan du utifrån hemmets olika rum få tips på små saker du kan göra för att vara med och spara energi. Se fler smarta tips genom att besöka sidan och klicka på alla + i bilderna.