Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Fastighetsvärd från Eidar knackar på en lägenhetsdörr

Tillåter du att Eidar går in i din lägenhet för att utföra arbeten när du inte är hemma?

Du som hyresgäst får ibland meddelande från Eidar om att en fastighetsvärd eller entreprenör behöver tillträde till din lägenhet. Det kan handla om att Eidar ska utföra ett underhållsarbete eller åtgärda ett fel som du har anmält. Detta är ett viktigt meddelande både för att du som hyresgäst ska veta om att du kommer att få besök hemma, och för att fastighetsvärden eller entreprenören ska kunna utföra arbetet så snabbt och effektivt som möjligt.

När fastighetsvärden eller entreprenören kommer till din lägenhet så ringer de på din dörrklocka. Om du är hemma kan du själv öppna dörren och släppa in personen. Alla som arbetar på uppdrag av Eidar ska alltid kunna visa upp en legitimation, ett så kallat ID06, så att du kan känna dig trygg.

Så går det till om du inte är hemma vid besöket

Om du inte har möjlighet att vara hemma när arbetet ska utföras i din lägenhet är det du som avgör om arbetarna får tillträde att gå in i ditt hem. Eidar informerar dig i förväg om att arbetet ska utföras och att du måste kontakta Eidar om du inte tillåter att arbetaren går in i din lägenhet när du inte är där. Du kan meddela detta genom att skicka in en boendefråga via Mina sidor, eller ringa till Eidar på 0520-877 00 under telefontiden. Då bokar Eidar in en ny tid in för arbetet då du har möjlighet att vara hemma.

Om du däremot tillåter att arbetaren går in i din lägenhet trots att du inte är hemma kan arbetet utföras som planerat – och du får snabbare hjälp. Beroende på vilket bostadsområde du bor i så kan det variera hur det fungerar med tillträde till lägenheten.

Kom ihåg att hänga nyckeln i kedjan till nyckeltuben

I vissa områden finns en nyckeltub på insidan av lägenhetsdörren. Om du inte har möjlighet att vara hemma vid besöket ska du hänga din nyckel i kedjan till den så att arbetaren kan komma in och utföra arbetet. Det är mycket viktigt att du hänger nyckeln i kedjan innan du går hemifrån så att fastighetsvärden eller entreprenören kan låsa upp nyckeltuben från utsidan och med hjälp av kedjan ta ut din lägenhetsnyckel. Ingen annan än Eidars personal eller entreprenör har nyckel till nyckeltuben, så du kan vara trygg med
att din lägenhetsnyckel är i säkra händer.

Uteblivet besök faktureras

Har du en bokad tid med en av Eidars fastighetsvärdar eller entreprenörer och inte är hemma inom femton minuter efter utsatt tid, eller inte har hängt nyckeln i tuben, kommer du att behöva betala 280 kr för uteblivet besök.

När tillträde sker med Eidars reservnyckel

I andra områden finns ingen nyckeltub utan fastighetsvärden eller entreprenören får hämta en reservnyckel hos Eidar och använda den för att låsa upp lägenhetsdörren. Så länge du tillåter tillträde till lägenheten behöver du som hyresgäst inte göra någonting alls.

Om du av någon anledning inte tillåter tillträde är det ditt ansvar att kontakta Eidar och boka en annan tid för besöket.

Publicerad 2023-11-14