Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Stort intresse för att sommarjobba hos Eidar

Just nu pågår rekrytering av årets sommarjobbare till Eidar. Intresset för de sammanlagt 100 tjänsterna har varit stort. Nästan 600 ungdomar har sökt tjänsterna som miljövärd, fastighetsvärd, lokalvårdare och kundservice. Vi är väldigt glada över att så många ungdomar vill jobba hos oss på Eidar.

Utifrån ansökningarna tar vi ut ett antal sökande som vi går vidare med och kallar till en intervju. Vid detta tillfälle ställer vi frågor och ger den sökande möjlighet att presentera sig ytterligare. Tack vare det fina vädret har det gått bra att genomföra intervjuerna utomhus utanför Eidar Center. Alla som sökt till miljövärd får besked inom de närmsta veckorna.

För oss som kommunalt bostadsbolag är det viktigt att kunna erbjuda sommarjobb till ungdomar i Trollhättan. Sommarjobbet är ett viktigt första steg in på arbetsmarknaden och att skapa dessa arbetstillfällen är ett sätt för oss att bidra till en socialt hållbar stad. Som allmännyttigt bostadsbolag vill vi ta ett särskilt stort ansvar i dessa frågor, då många av våra hyresgäster bor i Trollhättans områden med hög arbetslöshet. Detta är också anledningen till att vi satsar på vår Eidar Akademi, där vi i samverkan med andra aktörer tar in personer som står långt ifrån arbetsmarknaden och ger yrkeskunskap, språkträning och arbetslivserfarenhet. 

Sommarjobben är naturligtvis även ett sätt att bibehålla kvalitet och service mot våra kunder under sommaren så att vår ordinarie personal kan gå på välförtjänt semester. Och ungdomarna gör jättefina insatser tycker våra hyresgäster. Vi ser också sommarjobben som ett sätt att ge en inblick i vårt bolag och visa upp fastighetsbranschen för eventuellt framtida anställda. Vår förhoppning är att ungdomarna trivs och att det skapar ett intresse hos några av dem att vilja arbeta på Eidar eller inom branschen i framtiden. Sommarjobbet är en vinst för alla.

Publicerad 2022-04-28