Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Eidars personal snöröjer i bolagets bostadsområden

Säkerheten går alltid först när Eidar snöröjer

Vintern kom med besked och idag möts vi av ett snötäckt Trollhättan. Eidars personal och entreprenörer arbetar för att snöröja och skotta undan snön så snabbt som möjligt. Men vi ber er ha förståelse för att vi inte kan få alla ytor snöfria på en gång.

Eidar snöröjer alltid strategiskt där säkerhetsaspekten och framkomligheten kommer i första hand. Eidars personal och entreprenörer plogar därför först utanför gruppboenden och servicehus, förskolor, trottoarer och räddningstjänstvägar.

Eidars miljövärdar, fastighetsvärdar och entreprenörer plogar därefter parkeringar, gårdar och andra allmänna ytor som är viktiga att ta sig fram på. När det däremot till exempel kommer till den egna uteplatsen eller balkongen är det hyresgästens eget ansvar.

Känns det krångligt att veta vad som är Eidars respektive hyresgästens ansvar? Så här funkar det:

Gårdar, tak och allmänna ytor:

Eidar ansvarar för att de allmänna ytorna i ditt bostadsområde hålls rena ifrån snö och halka. Av säkerhetsskäl prioriteras alltid servicehus/gruppbostäder, förskolor, trottoarer och räddningstjänstvägar. Eidar ansvarar också för att snöröja taken på våra fastigheter.

Balkong/uteplats:

Du som är hyresgäst ansvarar för att hålla din balkong snöfri eller skotta på din uteplats. Om du har balkong, tänk på att risken för olyckor är stor om snön rasar. Därför är det viktigt att du vid varje snöfall ser över din balkong så att det inte riskerar att skada någon som går nedanför. 

Förhyrd P-plats:

Eidar plogar den allmänna ytan på parkeringen men du som hyresgäst ansvarar själv för att skotta din egen P-plats. Din P-plats kan få en snövall efter plogningen om din bil står parkerad när snöröjningen pågår. Du ansvarar själv för att skotta bort den.

Där P-plats ingår i hyran:

Eidar plogar den allmänna ytan på parkeringen samt P-platser som personalen kommer åt att ploga. Men
eftersom snöröjarna kör med maskiner så kan de inte ploga där det står bilar på P-platserna. Du ansvarar för att hålla din egen bil fri från snö.

Publicerad 2022-11-21