Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Edvin, praktikant på Eidar

Praovecka gav Edvin insyn i arbetslivet

Edvin Zubcevcic går i åttonde klass på Lyrfågelskolan. När han och hans jämnåriga skulle ut på en veckas prao valde Edvin att komma till Eidar.

- Det var ett enkelt val eftersom jag vill utbilda mig till arkitekt inom samhällsbyggnad. Att praoa på ett bolag som arbetar med fastigheter var perfekt, säger Edvin.

Praotiden gav Edvin en inblick i arbetslivet och bekräftade att det är arkitekt han vill bli. Nästa år är det gymnasieval, då kan praotiden vara en viktig hjälp i valet.

- Det har varit jättebra att praoa på Eidar. Jag har fått följa med ut på byggarbetsplatser och titta på arkitektur på intressanta fastigheter. Jag har fått se hur det går till att bygga upp fastigheter och hur man planerar arkitekturen för Vårvik, säger Edvin.

Johan Gillberg, projektledare planerat underhåll på Eidar hade ansvarat för Edvin under praotiden. Förutom Edvin så valde ytterligare tre ungdomar att göra sin prao på Eidar.

- Det har varit roligt att ha Edvin här. Jag har visat honom hur det kan vara i fastighetsbranschen med underhållsprojekt, byggmöten och platsbesök, säger Johan Gillberg, projektledare planerat underhåll på Eidar.

- Det är viktigt för oss att ge ungdomar möjlighet att få en inblick i arbetslivet, både för deras egen skull, men också för att skapa intresse för Eidar. Kanske är några av dem som gjort praktik hos oss våra framtida kollegor, säger Sanna Kårebrand, HR-chef på Eidar.

Publicerad 2022-05-16