Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Nytt utseende på Mina sidor

18 november kommer våra nya Mina sidor att lanseras. Du kommer mötas av ett nytt uppdaterat utseende på Mina sidor men även lite andra förändringar.

Logga in på Mina sidor

När du loggar in på Mina sidor gör du det med hjälp av BankID. Har du svenskt personnummer men saknar BankID, så tar du kontakt med din bank för att få hjälp att skaffa ett. Observera att identifieringen sker mot Momentum Signering och inte mot Eidar. 

Om du ändå vill fortsätta logga in med lösenord, så tar du kontakt med oss för att få en aktiveringslänk för ditt konto utskickad. Har du inte ett svenskt personnummer får du en aktiveringslänk till din e-post där du skapar ditt eget lösenord.

Dina köpoäng finns kvar

Du har kvar alla dina poäng, de har flyttats med från gamla systemet till det nya. Du hittar dina köpoäng under fliken Mitt sökande, i respektive kö som du har ställt dig i. Om du är hyresgäst finns alla uppgifter om ditt boende sparat.

Ny kö för 65+ boende

Vi har skapat upp en ny kö för våra senior- och trygghetsboenden. Alla som står i vår bostadskö idag kommer automatiskt att ställas upp i denna kö och få lika många poäng som man har i bostadskön även i seniorkön. Passa gärna på att se över att du står i alla köer som är intressanta för dig.

Har du rätt e-postadress registrerad?

Det är viktigt att du har en e-postadress som Eidar kan nå dig på för att du ska kunna ta del av såväl erbjudanden om lägenheter som viktig information om ditt boende. Vi skickar ut det mesta som rör ditt boende via e-post idag och användningen av den kanalen kommer öka medan pappersutskicken minskar. När du söker lägenhet sker all kommunikation via e-post och notiser på Mina sidor.

Därför är det viktigt att du uppdaterar Mina sidor med din aktuella e-postadress och ditt telefonnummer. Det gör du genom att klicka på ”Ändra” vid Mina uppgifter” eller på nya Mina sidor där du väljer ”Konto” följt av ”Mina uppgifter”. Saknar du e-postadress kan du skapa en på till exempel outlook.com eller accounts.google.com

Bevakningar/förslag försvinner

Om du har satt upp bevakning för att få förslag på lediga lägenheter eller parkeringsplatser idag så kommer den bevakningen försvinna. I dagsläget finns tyvärr inte den funktionen på nya Mina sidor utan du får aktivt besöka eidar.se och se vilka lediga lägenheter vi har.

Uppdatera din sökandeprofil

Processen när du söker lägenhet är sig lik men några mindre förändringar har skett. Efter att du gjort en intresseanmälan behöver du uppdatera din sökandeprofil för att gå vidare i processen. Du kommer få e-post och notis på Mina sidor om allt som förväntas av dig i processen.

Du behöver ha en uppdaterad sökprofil när du söker lägenhet. Det innebär att vi behöver ha information och i vissa fall intyg på din inkomst. Tänk på att uppdatera din profil i god tid innan du ska söka lägenhet så du hinner få fram alla eventuella intyg som behövs.

Ställ en fråga på Mina sidor

På nya Mina sidor kommer du förutom felanmälan och störningsanmälan även att kunna skapa ärenden för boende- och uthyrningsfrågor där du kan ställa en fråga och vi kan svara dig.

Mobilt BankID och signering via länk

Nu kommer även du som inte har digitalt BankID att kunna signera ditt kontrakt eller göra en digital uppsägning via Mina sidor. Detta sker via en signeringslänk. Har du Mobilt BankID så fungerar det på samma sätt som tidigare.

Publicerad 2022-11-10


Fler nyheter