Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
ledsen emoji nöjd emoji väldigt glad emoji

Nu startar vi nytt sop-projekt i kvarteret Spaden

Parallellt med det hittills väldigt lyckade trivselprojektet i kvarteret Guldvingen på Lextorp har Eidar nu startat upp samma projekt i kvarteret Spaden på Kronogården. Förhoppningen är att även här minska nedskräpningen i området och få en bättre sopsortering.

Tillsammans med Bosociala avdelningen har kvarteret Spadens mijövärdar och fastighetsvärd startat ett trivselprojekt tillsammans med hyresgästerna. 

Representanter från Bosociala avdelningen har knackat dörr hos hyresgästerna i kvarteret och informerat om projektet och både ställt och svarat på frågor för att ha ett underlag till varför det ofta är skräpigt kring sopstationerna. Miljövärdar och fastighetsvärdar dokumenterar avvikelser, som tex soppåsar på marken, grovsopor på gården eller i källare. Varje fredag träffas gruppen för en kort avstämning om veckan som varit och skickar ut återkoppling via mail och Mina sidor till kvarterets hyresgäster med en emoji överst som tydligt visar hur veckan varit. 

I kvarteret Spaden kommer även en satsning på barnen att göras, som bland annat får besök av Skogs-Mulle med vänner som berättar om varför det är så viktigt att inte skräpa ner. I samband med det (21 september) får barnen en liten tidning från Mulle och hans vänner och små troll uppstrajpade på papperskorgarna som påminner om att det är här skräpet ska vara. 

Projektet har nyss startat och det är i nuläget för tidigt att skriva om resultat. 

 

Läs mer här om projektet i kvarteret Guldvingen

Publicerad 2023-09-12