Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Mobilt insekthotell i kvarteret Humlan

Nu välkomnar vi ”Mer surr i rabatten” till nya kvarter!

Våra pollinerande superhjältar har nu tillsammans med sina mobila insektshotell och nektarrestauranger flyttat till nya kvarter.

Nu står våra mobila insektshotell och nektarrestauranger i kvarteret Human och vid våra förskolor Mätbandet och Lodet. Innan flytten bodde våra pollinerande superhjältar i Fridhem, Polisen och Karlstorp. Vi hoppas att våra surrande superhjältar ska trivas i sina nya områden. I kvarteret Flottberget finns även tre stora, stationära insektshotell med nektarrestaurang. 

Bin och humlor är tillsammans med fjärilar och blomflugor och andra små insekter naturens superhjältar. På sin jakt efter näringsrik nektar flyger de runt mellan blommor, och flyttar pollen från blomma till blomma så att den befruktas och kan bilda frön. Om vildbina och de andra insekterna som pollinerar försvinner så försvinner också frukt, bär, frön, nötter och matolja men också till exempel kaffe, choklad och vanilj.

För att hjälpa humlor och bin har Eidar tillsammans med Trollhättans Stad i ett Lokalt Naturvårdsprojekt (LONA) byggt och anlagt både fasta och mobila insektshotell och Nektarrestauranger.

Publicerad 2021-08-25