Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Nu startar renoveringen av kvarteret Hackan på Kronogårdstorg

Måndagen den 13:e september träffades Eidar och Skanska och skrev kontrakt för arbetet med den efterlängtade renoveringen av kvarteret Hackan vid Kronogårdstorg i Trollhättan. Denna byggstart är också inledningen på en övergripande satsning på stadsdelen Kronogården.

Renoveringen omfattar nytt värmesystem, ny ventilation och el, byte av tak, fasader och fönster. Taket får solceller. Av husets blivande 62 lägenheter kommer ett stort antal att vara större, något som det finns en stor efterfrågan på i området. Detta blir möjligt då de tidigare omsorgslokalerna tas i anspråk. På baksidan av huset ska en ny gårdsmiljö anläggas, med sittplatser, lekredskap och plats att träffas och umgås.
Byggstarten beräknas till strax efter årsskiftet. De nya bostäderna ska stå inflyttningsklara runt februari–mars 2023.
Renoveringen av Hackan och Kronogårdstorg är ett viktigt steg i stadens planerade arbete med stadsdelsutveckling av Kronogården.
På plats vid signeringen var Eidars ordförande Tony Georgiou, Julia Larsson Projektchef Skanska, Urban Blom Vd Eidar, Eleonor Olofsson projektledare Eidar, Anders Ericson Distriktschef Skanska, Eva Torberger Regionchef Skanska och Stefan Jansson Fastighetsutvecklingschef Eidar.
Finansieras av Europeiska unionen NextGenerationEU

Publicerad 2021-09-20