Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Sanny Mattelin, vd på AB Eidar Trollhättans bostadsbolag och Michael Sundhäll, vd på ByggDialog AB skakar hand efter att ha undertecknat samarbetsavtalet för renoveringsprojektet. Med på bild är Eleonor Olofsson, projektchef på Eidar och Christoffer Sundin, områdeschef Trestad på ByggDialog AB.

Kvarteret Humlans särskilda boende för äldre ska renoveras och byggas om

Igår, den 5 februari 2024 passerades en viktig milstolpe då AB Eidar, Trollhättans bostadsbolag tecknade samarbetsavtal med entreprenören ByggDialog AB om att renovera och bygga om kvarteret Humlans särskilda boende för äldre.

- Det känns positivt att kunna starta upp vårt nästa stora renoveringsprojekt och genom det bli en del av utvecklingen av stadsdelen Sylte samtidigt som vi ger vård- och omsorgsverksamheten i våra lokaler bättre förutsättningar, säger Eleonor Olofsson, projektchef på Eidar.

Just nu pågår förarbete och planering för renoveringen av boendet. Själva renoveringsarbetet beräknas kunna starta omkring årsskiftet 2024/2025 och vara klart i början av 2028.

- Vi är väldigt glada att ha fått det här förtroendet från Eidar, som är en ny och viktig kund för oss. Vi ser framemot att genomföra projektet i nära samarbete med Eidar, och i samband med det etablera oss i Trollhättan och bygga upp en lokal organisation på orten. Vi är här för att stanna, säger Michael Sundhäll på ByggDialog AB.

Kvarteret Humlan byggdes i början av 1970-talet och inrymmer ett särskilt boende för äldre och drygt 440 vanliga hyreslägenheter. Boendet som idag har 125 boendeplatser ska nu ROT-renoveras och byggas om för att verksamheten ska kunna bedrivas på bästa sätt.

- Tillsammans med verksamheten ska vi nu påbörja en process kring att utifrån områdets utmaningar och möjligheter utveckla och lyfta boendet till dagens standard och på så sätt skapa en trygg och trivsam boendemiljö för de äldre. Humlans boende ska bli minst lika bra som ett nybyggt boende, och på så vis även bli en lockande arbetsplats, säger Eleonor Olofsson, projektchef på Eidar.

När ombyggnationen är klar kommer boendet att omfatta 108 boendeplatser med tillhörande gemensamhetsutrymmen, allmänutrymmen, personaldelar och tillagningskök anpassade efter verksamhetens behov och önskemål.

Inom projektet ska såväl tak och fasader som lokalernas ytskikt renoveras. Fastigheterna ska energioptimeras och ventilationssystem, el, rör, styr och hissar ska bytas ut. Utemiljön kommer att ses över för att förbättra tryggheten och tillgängligheten för de boende. Projektet ska genomföras med hållbarhet som ledord och cirkulär renovering i fokus, där återbruk ska vara en viktig aspekt i såväl materialval som genomförande.

Under tiden som renovering och ombyggnation pågår kommer berörda boende att evakueras till tillfälliga lokaler på Humlevägen 98.

Eidars projektchef Eleonor Olofsson och projektledare Mattias Annas besökte kvarteret Humlans särskilda boende för äldre tillsammans med ByggDialog AB:s vd Michael Sundhäll, områdeschef Christoffer Sundin och projektchef Jesper Johansson.

Eidars projektchef Eleonor Olofsson och projektledare Mattias Annas besökte kvarteret Humlans särskilda boende för äldre tillsammans med ByggDialog AB:s vd Michael Sundhäll, områdeschef Christoffer Sundin och projektchef Jesper Johansson.

Publicerad 2024-02-06