Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Representanter för Eidar och Lindwalls bygg ger tummen upp för det nytecknade kontraktet

Eidar bygger om- och till Källstorpsgården för att höja boendekvaliteten och arbetsmiljön

AB Eidar, Trollhättans Bostadsbolag och Lindwalls Bygg har tecknat kontrakt för att bygga om och till vård och omsorgsboendet Källstorpsgården i Trollhättan. I höst startar ombyggnationen av lokalerna på äldreboendet på Strömsviksvägen 99.

Nästa höst är är ombyggnationen klar, som förbättrar förutsättningarna att fortsatt bedriva ett vård- och omsorgsboende som både ger de boende en bättre boupplevelse och personalen en bättre arbetsmiljö. 


- Det känns riktigt bra att kontraktet gällande om- och tillbyggnad av Källstorpsgården nu är tecknat. Efter sommaren intensifierar vi planeringsarbetet inför byggstarten i höst, säger Stefan Jansson, fastighetsutvecklingschef på AB Eidar, Trollhättans Bostadsbolag.


På bottenvåningen i det sex våningar höga boendet ska köket byggas om- och till samt renoveras och moderniseras för att användas som tillagningskök för boendet. På de övriga fem våningsplanen finns två avdelningskök/våningsplan som ska byggas om och till för att skapa större och bättre anpassade gemensamhetsutrymmen för de boende. Matplatserna får större utrymme, likaså balkongerna som även får en helt skyddad del där de boende ges möjlighet att umgås ute i friska luften.
Personalytorna byggs om och anpassas efter för att verksamheten ska kunna bedrivas på bästa sätt.


- Vi är så glada för att denna ombyggnad nu är på gång. Det kommer att ge de personer som bor på Källstorpsgården en helt annan boendemiljö där gemensamhetsytorna är skapade för närhet och upplevelse av utomhusmiljö. Medarbetarna ges också helt andra förutsättningar för att leverera en omsorg av högsta kvalitet. Vi kommer att ha en prövande tid under ombyggnationen, men gör det i nära samarbete med byggprojektet och gör allt för att det ska störa verksamheten i så ringa omfattnings som möjligt, säger Jane Johansson, förvaltningschef Omsorgsförvaltningen Trollhättans Stad.


Verksamheten i vård och omsorgsboendet kommer att vara igång under tiden om- och tillbyggnaden pågår, med undantag från tillagningsköket som under tiden arbetet pågår där inte kommer att ha möjlighet att tillaga måltider på plats.

 

 

Publicerad 2021-07-12