Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Första spadtaget är taget för 40 nya hyresrätter i Sjuntorp

- Det känns väldigt roligt och viktigt att Eidar som stadens kommunala bostadsbolag är med och bidrar till en levande landsbygd. Vi vill både ge ännu fler Sjuntorpsbor möjlighet att bo här utan att behöva köpa en bostad och få fler att upptäcka det fina samhället, strax söder om Trollhättan, säger Eidars vd Urban Blom om satsningen.

Under covid-säkra former togs idag, onsdag 2 juni, det första spadtaget för de 40 nya allmännyttiga lägenheterna i kvarteret Bandgrinden i Sjuntorp, som står inflyttningsklara hösten 2022.

Eidars vd Urban Blom höll i en av spadarna som tog det första spadtaget. På plats med varsin spade fanns även Eidars styrelseordförande Tony Georgiou, kommunalråd Monica Hansson och Staffan Call som är arbetschef på Brixly.

Utöver det var Lisa Thornadtsson, som suttit med i referensgruppen som engagerad Sjuntorpsbo, inbjuden för att delta.

Från vänster ser vi Staffan Call, Brixly, kommunalråd Monica Hanson, Eidars styrelseordförande Tony Georgiou och Eidars vd Urban Blom, som tillsammans tog det första spadtaget i kvarteret Bandgrinden

Kvarteret
Nya kvarteret Bandgrinden kommer att bestå av 6 hus i faluröd träfasad, med lägenheter i storlekarna
1 rok - 4 rok. De största husen byggs i form av tvåplanshus med antingen uteplats eller stor balkong. Övriga hus byggs i enplan som radhus, med egen uteplats.


Antal/Storlek
4 st 1 rok, 40 m²
2 st 2 rok, 50 m²
12 st 2 rok, 62 m²
4 st 3 rok, 68 m²
12 st 3 rok, 78 m²
6 st 4 rok, 89 m²

Miljö
Husen byggs med låg energiförbrukning, får egen solcellsanläggning och utemiljö med stora grönytor och möjlighet till egna odlingslotter. Parkeringen får laddplatser för elfordon.

Nuläge
Nu pågår arbetet med att jämna marken. Under sommaren 2021 börjar arbetet med att gjuta husgrunderna innan stommarna kommer på plats.

Om området
Det nya kvarteret ligger på åkern mellan Sjuntorps gamla textilfabrik och Stommens förskola, med ridskola och fantastiska lantliga vyer runtomkring. Trots det lantliga läget är det bara är ett stenkast från Sjuntorps skola och simhall och en pizzeria. Ett par kilometer från kvarteret finns matbutik, jourbutik, bensinstation, frisersalong, pizzeria, blomster/inredningsbutik och mycket annat.

Uthyrning
Uthyrningsstarten för de 40 lägenheterna i kvarteret Bandgrinden blir våren 2022. Exakt datum är ej spikat.

Stefan Jansson, Eidars Fastighetsutvecklingschef, styrelseordförande Tony Georgiou, Lisa Thornadtsson som engagerade Sjuntorpsbo suttit med i referensgruppen, Staffan Call från Brixly, Eidars vd Urban Blom, kommunalrådet Monica Hanson och Eidars projektledare Mattias Annas skålar i Kranmärkt vatten över att det första spadtaget är taget. 

Läs mer här om nya kvarteret Bandgrinden, som står färdigt för inflyttning hösten 2022.

 

Publicerad 2021-06-02