Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Förnyad bostadsgaranti för studenter i Trollhättan

Trollhättan fortsätter att skapa de bästa förutsättningarna för studenter vid Högskolan Väst! Vi är stolta över att än en gång kunna meddela att Trollhättans stad, Eidar Trollhättans Bostadsbolag och Studentkåren vid Högskolan Väst har förnyat avtalet som ger blivande studenter bostadsgaranti även i år. 

För många högskolestudenter är bostadsfrågan ett orosmoment, inte minst i storstäderna. Bostadsgarantin innebär att alla nya studenter som börjar på Högskolan Väst kan känna sig trygga med att de kommer ha ett boende i Trollhättan när de påbörjar sina studier.

- Som stadens kommunala bostadsbolag är det angeläget att vi är med och bidrar till att locka studenter och framtidens kompetens till Trollhättan. Det är viktigt för stadens näringsliv och för stadens utveckling, säger Eidars vd Sanny Mattelin.

Nu har Peter Eriksson, kommunstyrelsens ordförande, Agnes Johnsson ordförande Studentkåren vid Högskolan Väst och Sanny Mattelin träffats och förnyat det viktiga avtalet.

- Vi har kunnat teckna detta avtal i många år, vilket är oerhört glädjande då vi vet att det bidragit till att stärka Högskolan Västs konkurrenskraft och Trollhättans attraktionskraft som studentstad, säger Eidars vd Sanny Mattelin.

Nytt för i år är att bostadsgarantin nu även omfattar de studenter som läser tekniskt basår, något som är välkommet av näringslivet då efterfrågan på teknisk kompetens är stor i vårt närområde. Det har dessutom blivit enklare för nyutexaminerade att kunna bo kvar i Trollhättan. 
Nu ser vi fram emot att välkomna nya studenter till hösten. 

Läs mer om hur bostadsgarantin för studenter funkar.

Publicerad 2024-06-23