Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Skojigheter, sol, avkoppling och nya vänner på familjelägret på Solgården vid Vänern

I våras gick Eidar och Hyresgästföreningen ut med erbjudande till alla hyresgäster om att anmäla intresse för att åka med familjen på läger i Vänersnäs, för endast 200 kronor per familj. I början av juni hölls en träff för de 27 utvalda deltagarna för information och för ett första möte med de andra familjerna.

De enda egentliga kraven för att få anmäla intresse var att de vuxna som följer med har barn i åldrarna 8-13 år, är öppna för nya bekantskaper, vill socialisera sig med övriga och pratar god svenska så att inte språket begränsar möjligheten att umgås. Från Eidar och Hyresgästföreningens sida var det också viktigt att hyresgästerna som blir utvalda till sommarlägret bor i olika områden, så att man möts över stadsdelsgränserna.

Veckan på Solgården skulle visa sig bli fantastisk. Familjerna, både barnen och de vuxna, klickade med varandra. När en liten gosse skadade foten och behövde åka till vårdcentralen meddelade flera andra föräldrar med självklarhet att de tar hand om familjens andra barn under tiden.

Evert Saffo från Hyresgästföreningen är en av dem som arbetar på lägret under veckan. Han tycker att det är en fantastisk mix av människor. Alla är öppna, sociala och intresserade av varandra och varandras barn.

Nima Farah och Malyun Yossuf har tre söner vardera. De berättar att sönerna frågat om de kan stanna i två veckor istället.

- Det är sådan avkoppling att vara här säger Nima. Till vardags är det arbete, studier och sedan alla hushållssysslor. Plus att jag flera kvällar och helger skjutsar mina barn till deras fotboll i TFK respektive HIS.

Hyresgästföreningen fixar med frukost och lunch för familjerna. Det är endast middagen (som kommer levererad) som de vuxna enligt schema ombesörjer att den serveras och att det diskas.

- Barnen har så roligt tillsammans här. Och personalen är så fina både med oss vuxna och med barnen. Vi har det så bra här!

- Fast min ena son frågade mig om jag kan skjutsa honom till fotbollsträningen och sedan åka tillbaka hit igen, skrattar Nima högt. Men nej, aldrig! Nu är vi här för att ha roligt, träffa nya vänner, ta det lugnt och promenera i skogen. Jag skulle vilja åka hit varje sommar.

 

 

 

 

Publicerad 2023-06-15