Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Takskylt med texten Eidar Center i motljus

Eidars vd Urban Blom slutar. Sanny Mattelin från Edethus tar över som ny vd.

Efter 19 år på Eidar, varav 13 år som vd, har Urban Blom fattat beslutet att sluta som vd på Eidar Trollhättans Bostadsbolag. Han kommer att efterträdas av EdetHus vd Sanny Mattelin.

Urban Blom började på Eidar för 19 år sedan som ekonomichef och tillträdde som vd den 1 juni 2010. Det har varit en händelserik period för bolaget under Urbans ledning. Idag arbetar 135 personer med att skapa en bra boupplevelse för drygt 13 000 hyresgäster och med att förvalta och utveckla ca 6400 lägenheter, över 200 företags- och butikslokaler samt lokaler för offentlig verksamhet. Under dessa år har bolaget växlat upp sitt ambitiösa arbete med social och ekologisk hållbarhet. Dessutom har perioden präglats av ett högt tempo i bostadsbyggandet, med ambitionen att utveckla Trollhättan som bostadsort att både leva och verka i.

- Att sluta på Eidar är ett av de svåraste beslut jag fattat. Jag har haft 19 fantastiska år här och jag är enormt stolt över vad bolaget åstadkommit under denna tid. När jag tillträdde som vd var aktiviteten relativt låg, vi var ca 65 anställda och hade en gigantisk underhållsskuld från 90-talet. Sedan 2010 har vi byggt Eidar Center och cirka 800 nya lägenheter runt om i Trollhättan och dessutom renoverat uppemot 2000 lägenheter. Men någon gång måste man sluta och jag bedömer att tajmingen är bra. Vi har en ny styrelse på plats och efter beslutet i december om ägartillskott till bolaget och stundande fastighetsförsäljningar, är även den ekonomiska situationen stabil. Nu känns det bra att lämna över till en ny vd som tillsammans med medarbetare och styrelsen kan fortsätta lotsa Eidar in i framtiden, säger Urban Blom.

När Eidars styrelseordförande Jennie Bergius Eriksson fick Urbans besked att han planerade att sluta startades direkt arbetet med att hitta en lämplig ersättare till vd-posten. Det var en helt enig styrelse som, efter samråd med bolagets fackklubbar, fattade beslutet att utse Sanny Mattelin till nästa vd för Eidar. Sanny Mattelin är idag vd på EdetHus. Innan dess var han i många år förvaltningschef på Eidar.

- Jag vill från mig och styrelsen tacka Urban Blom för hans värdefulla arbete för Eidar under dessa år. Under hans ledning har bolaget utvecklats enormt. Vi har många viktiga processer i gång och vill inte tappa fart. Därför är lösningen med Sanny Mattelin helt optimal. Han känner redan Eidar och har sedan han var här senast skaffat sig värdefulla erfarenheter i rollen som vd på EdetHus. Med honom kommer övergången att bli trygg, stabil och i det närmaste sömlös, säger Eidars ordförande Jennie Bergius Eriksson.

Urbans anställning på Eidar upphör den 31 mars 2024. Sanny kommer att påbörja sin anställning på Eidar den 11 december 2023 och tar då över som vd direkt. Styrelsen har också beslutat att utse ekonomichef Owe Lång till vice vd, med fokus på framtidsfrågor. Owe kommer att dela denna tjänst med sin nuvarande roll som ekonomichef.

Publicerad 2023-06-09