Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Eidar Center-skylt

Eidar släcker skyltar - en av många åtgärder för att vara elsmarta

En av alla saker vi på Eidar gör för att minska bolagets elanvändning är att vi från och med idag, den 20 december, har släckt våra stora Eidarskyltar på Eidar Center och på höghusen i kvarteren Mars och Elefanten. I en tid då varje kilowattimme räknas behöver vi tänka om och göra allt vi kan för att – tillsammans med alla er andra i Trollhättan – minska vår elanvändning och vara elsmarta. På så sätt kan vi tillsammans minska risken att elen måste stängas av för att det blivit elbrist – och samtidigt hjälpa till att bromsa in de stigande elpriserna.

Om vi använder mindre el under de timmar då elanvändningen från industrier, offentlig verksamhet och hushåll är som högst kan vi göra stor skillnad. Välj därför att göra saker som att tvätta, diska och ladda elbilen mitt på dagen, sent på kvällen och på helgen – då den totala elanvändningen är som lägst.

Vi på Eidar arbetar långsiktigt med energieffektivisering utifrån vår affärsplan. Men vi genomför också en rad extra insatser för att ytterligare kunna minska vår elanvändning under de kritiska vintermånaderna när det är som kallast. Vi anpassar bland annat ytterbelysning och julbelysning i våra områden efter Trollhättans Stads beslut om gatubelysning så att belysningen tänds 30 min senare än vanligt och släcks 30 min tidigare än vanligt, kontrollerar belysningen i våra allmänna utrymmen och säkerställer att timers och rörelsedetektorer fungerar som de ska och sänker temperaturen i våra garage mm.
Läs mer om vad vi på Eidar gör för att minska vår elanvändning 

Publicerad 2022-12-19