Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Josefine Nordström, avdelningchef Lokaler på Eidar, Daniel Ruus, förvaltningschef på Eidar och Andreas Ekström, vd för Jätten Cater, Andreas Unger, verksamhetschef på Jätten Cater gläds över att utbyggnaden av Jätten Caters lokaler startat

Eidar och Jätten Cater fortsätter gemensam satsning på Lextorp

Eidars arbete med att bygga ut Jätten Caters lokaler i Granngården Centrum på Lextorp har precis startat. Utbyggnaden ska göra det möjligt för Jätten Cater att utveckla verksamheten vilket samtidigt kommer att bidra till att skapa fler arbetsmöjligheter i stadsdelen och ett ännu mer levande stadsdelscentrum, något som har varit ett mål för de båda bolagen sedan de valde att flytta hit sina verksamheter.

Jätten Cater har bedrivit sin verksamhet med att producera färdigrätter samt mat för catering i Granngården Centrum sedan 2013.

- När vi flyttade hit till Lextorp var vi 12 personer på Jätten Cater, nu har vi ett 60-tal anställda. Vi har vuxit mycket på kort tid och behöver större lokaler för att kunna fortsätta utveckla verksamheten, säger Andreas Ekström, vd för Jätten Cater AB.

Nu har fastighetsägaren AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag och Jätten Cater enats om att lokalerna ska byggas ut med 180 kvadratmeter som bland annat kommer att fyllas med omklädningsrum och andra personalutrymmen. Det i sin tur frigör utrymme för bolaget att utöka sina lagerutrymmen, kylutrymmen och produktionsutrymmen.

- Vi tror på en ökad efterfrågan av färdigrätter och catering i framtiden och måste ha större lokaler för att kunna effektivisera och utöka vår produktion. Då kan vi också höja kvalitetsnivån på våra produkter ännu mer, säger Andreas Ekström.

- Utbyggnaden av våra lokaler gör det samtidigt möjligt för oss att anställa fler medarbetare i framtiden. För att kunna göra det måste vi ha större personalutrymmen, fortsätter Andreas Unger, verksamhetschef på Jätten Cater.

Andreas och Andreas säger att de alltid trivts bra i sina lokaler och i stadsdelen och att förhoppningen hela tiden har varit att kunna växa och utöka verksamheten i de befintliga lokalerna.

- Ungefär 35 % av våra medarbetare bor här i närområdet och vi vill att det ska fortsätta vara lätt och smidigt för dem att ta sig till och från jobbet. Vi vill också bidra till att skapa fler arbetsmöjligheter för dem som bor här på Lextorp. Vi tror på en positiv framtid för området, berättar Andreas Unger.

- Det är viktigt för oss att bidra till en positiv utveckling i Lextorp. Att kunna bidra till att skapa arbetstillfällen i stadsdelen känns bra och viktigt. Vi har under åren här gett möjlighet till många att få sin första arbetslivserfarenhet och att kunna behålla verksamheten på Lextorp har varit vår målsättning, säger Andreas Ekström.

På sikt vill Andreas och Andreas också hitta fler vägar att utöka sitt engagemang i området. Nu stöttar Jätten Cater bland annat IFK Trollhättan och Ung Fritid för att de ska kunna erbjuda ungdomarna här i Lextorp en aktiv fritid och meningsfull vardag.

- Vi har ett tätt samarbete med dem och bidrar med mat till alla deltagare på deras utflykter och fotbollsskolor i syfte att hålla ner priset så att deltagande kan vara gratis och öppet för alla. Förhoppningsvis bidrar vi inte bara med förutsättningar till fritidsaktiviteter utan ger oss själva goda förutsättningar att fortsatt kunna rekrytera medarbetare som bor i närområdet, berättar Andreas Ekström.

Cyme Zikollaj har arbetat på Jätten Cater i drygt åtta år. Hon är en av de anställda som också bor i stadsdelen Lextorp. Cyme ser positivt på att Jätten Cater nu satsar på att utveckla verksamheten här.

- Det är bra att vi får större lokaler och utvecklar verksamheten så att fler som bor här får reda på att Jätten Cater finns här, och att det finns möjlighet att få jobb här. Det är väldigt smidigt att ha nära till jobbet. Jag kan gå till jobbet på bara några minuter, berättar Cyme Zikollaj.

Även Eidar gläds åt att Jätten Cater väljer att fortsätta sin resa i Granngården Centrum.

- Vi är glada att kunna möta Jätten Caters önskemål och vara med och bidra till att de kan utveckla sin verksamhet och nå sina mål. Jätten Cater har varit med oss och haft en viktig roll sedan vi gjorde vår stora satsning på att utveckla Granngården Centrum från platsen där ingen ville vara, till en trygg och attraktiv plats och ett levande centrum i stadsdelen, säger Daniel Ruus, förvaltningschef på Eidar.

Arbetet med att bygga ut lokalerna har just startat och ambitionen är att det ska vara klart under 2023.

- Planeringen för utbyggnaden har pågått under en längre tid med dialog för att se hur vi på bästa sätt kan möta Jätten Caters önskemål. Nu har vi gemensamt kommit fram till en lösning och startat upp arbetet med själva utbyggnaden. Det känns väldigt roligt att få fortsätta vårt samarbete och vår satsning på Lextorp tillsammans, säger Josefine Nordström, som är chef över Eidars lokalavdelning.

Från platsen där ingen ville vara till platsen där alla vill vara

Granngården Centrum, var på 1980-talet ett välbesökt centrum i stadsdelen Lextorp i Trollhättan, men det ändrades snabbt när flera butiker slog igen och vårdcentralen stängde.

- När verksamheterna och deras besökare försvann från platsen blev den öde och otrygg. Mopedgäng drog runt, det förekom droghandel, berättar Daniel Ruus, förvaltningschef på Eidar.

Granngården Center stämplades som en av Trollhättans farligaste platser och en plats där ingen ville vara. För att vända utvecklingen på platsen valde Eidar att samla bolagets verksamhet med ett gemensamt huvudkontor i Lextorp.

Satsningen lyckades och idag sjuder Granngården Center av liv och rörelse. När Eidar flyttade in valde andra verksamheter att följa efter. Nu finns här bland annat en restaurang, närlivsbutik, fritidsgård, motionsanläggning och skönhetssalong.

- Vi har lyckats gå från en av Trollhättans farligaste platser till en trygg plats som många människor besöker för att arbeta, träna, äta mat eller handla. Att Jätten Cater nu väljer att satsa på att utveckla sin verksamhet här är ett kvitto på att vi har kommit en bra bit med vår satsning, och att vi är många som vill vara med och fortsätta den resan, säger Daniel Ruus.

Publicerad 2023-03-29