Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Rosalie, Peter och Maria tränar

Eidar hälsosatsar på miljövärdar, fastighetsvärdar och lokalvårdare

- Det var ett tufft pass och det känns bra i kroppen nu efteråt säger Maria som just avslutat ett corepass. Att ha ork och må bra i kroppen är viktigt när man jobbar med kroppen som verktyg, och jag är glad att Eidar ger oss den här möjlighet att träna och ta hand om våra kroppar på arbetstid.

Maria arbetar som miljövärd på AB Eidar, Trollhättans Bostadsbolag och är därmed beroende av en hållbar och frisk kropp i arbetet. Hon är en av dem som nu kan ta del av Eidars hälsosatsning på bolagets miljövärdar, fastighetsvärdar och lokalvårdare.

- Mitt arbete är ofta fysiskt krävande. Det finns alltid jobb som behöver göras för att det ska vara fint i utomhusmiljön i våra bostadsområden. Vi krattar löv, grusar isiga gångar, planterar eller klipper gräs. Varje årstid har sina moment som ska göras och du måste ha en kropp som orkar med arbetet, även om vi har maskiner som underlättar många moment i vårt arbete, säger Maria.

Hälsosatsningen som startade den 8 november och pågår i 15 veckor riktar Eidar mot bolagets miljövärdar, fastighetsvärdar och lokalvårdare, de som har ett fysiskt krävande arbete och som har kroppen som ett av sina viktigaste verktyg. De arbetar varje dag med att hålla helt och rent i utomhusmiljön och allmänna ytor i Eidars bostadsområden och hjälper bolagets hyresgäster när något behöver lagas i lägenheten. Det är därför extra viktigt att Eidar som arbetsgivare skapar förutsättningar för dem att ta hand om sin hälsa.

- För att vi på Eidar ska kunna uppfylla vår vision – att skapa den bästa boupplevelsen för våra hyresgäster, krävs att vi tar hand om vår personal Och skapar förutsättningar för att alla medarbetare har ork till sitt arbete, både nu och på längre sikt, men också att de efter sitt fysiskt krävande arbete har ork till en meningsfull fritid. Därför genomför vi nu en riktad hälsosatsning för just dessa yrkesgrupper som har fysiskt krävande arbeten, säger Sanna Kårebrand, HR-chef.

Eidars miljövärdar, fastighetsvärdar och lokalvårdare får under den pågående hälsosatsningen möjlighet att gå på totalt 20 träningspass per person, både på och utanför arbetstid. 10 av träningspassen är förlagda under arbetstid och obligatoriska att gå på.

- Jag tycker det är väldigt positivt att Eidar satsar på oss, säger Peter Hansson, fastighetsvärd.

Kollegan Rosalie Lyrehed som också arbetar som fastighetsvärd håller med och fyller i:
- Samtidigt som det hjälper oss att komma igång och träna så är det roligt och bidrar till en god gemenskap.

Hälsosatsningen har nu pågått i några veckor och stämningen är positiv både bland deltagare och arrangörer.

- Vi tror på långsiktighet och på att detta ska bidra till ökad glädje och gemenskap, samtidigt som det bidrar till en ännu bättre hälsa. Om vi med denna satsning kan bidra till att någon slipper värk eller kanske börjar träna så vinner vi alla på det berättar HR-chef Sanna Kårebrand.

Publicerad 2021-11-24