Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Digitala lås på Torngatan

På Torngatan 64 i Skogshöjden möts man av en QR kod i entrén. Den fungerar som porttelefon och är en av alla nya digitala lösningar som hyresgästerna i huset får testa. De får även testa digitala lås, elektroniska informationsskyltar och en ny app.

Som besökare möts du av en skylt med en QR kod på. Genom att använda kameran i din smartphone och hålla den mot QR koden får du upp vilka som bor i huset och kan ringa upp den du vill besöka. 

Hyresgästen tar emot ditt samtal och öppnar entrédörren med hjälp av en app som är kopplad till lägenheten och huset. I appen som ännu bara kan användas av hyresgäster på Torngatan 64 går det även att boka tvättstuga, göra felanmälan, chatta med grannar och öppna såväl sin egen ytterdörr som tvättstuga. De digitala låsen går även att öppna med hjälp av passerbricka.


Torngatan 64 är ett pilotprojekt där vi inför och testar flera digitala lösningar som vi tror på. Vi kommer tillsammans med hyresgästerna att utvärdera lösningarna och sedan undersöka om de ska införas i större skala.
Kim Toivanen, IT-chef på Eidar.

De digitala låsen innebär en ökad säkerhet eftersom en passerbricka lätt kan spärras om den kommer bort. Hyresgästerna har även möjlighet att dela en tidsbegränsad nyckel med en familjemedlem eller vän via e-post. När hyresgästen ska få någonting åtgärdat i lägenheten kan Eidar ge bort tidsbegränsade nycklar som entreprenören tar emot med hjälp av bankID verifiering.

Publicerad 2021-12-22