Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Person som fixar med el

Sadiq fick sitt drömjobb, i projekt Guldvingen

I november blev Sadiq Qorah klar med sin elektrikerutbildning och började pendla till sin praktikplats i Uddevalla. Men från sitt fönster i kvarteret Guldvingen på Lextorp såg Sadiq hur den stora renoveringen i grannhuset drog igång. Det blev början på historien om hur man gör för att flytta in på sin arbetsplats.

– Varje dag när jag skulle åka till min praktikplats i Uddevalla så gick jag förbi byggskylten ”Bröderna Axelsson EL AB”. Jag googlade företaget och blev jätteintresserad, berättar Sadiq.

Han skrev ihop en spontanansökan och skickade in. Dagen efter ringde han för att kolla att hans mail kommit fram.

Och Sadiqs initiativ låg helt rätt i tiden. Företaget har sin bas i Strömstad, Tanum och Kungshamn men eftersom de har så stora arbeten i Trollhättan, för bland annat Eidar, så har de öppnat ett lokalkontor i Trollhättan och sökte folk.

– Sadiq verkade vara en bra och trevlig kille som var riktigt sugen på att börja arbeta, berättar Nicolas Cortes som är servicetekniker i projektet och chef för satsningen i Trestadsregionen.

Nicolas träffade Sadiq för anställningsintervju i byssjan vid bygget, några meters promenad hemifrån.

– Det var inga konstigheter. En fin kille som verkligen längtade efter att få arbeta som elektriker och var riktigt engagerad. Honom ville vi självklart anställa innan någon annan hann göra det, berättar Nicolas.

Efter att tidigare ha varit praktikant och timvikarie är det en härlig känsla med fast inkomst och en tillsvidaretjänst efter utbildningen, menar Sadiq som nu arbetar hemma, bokstavligt talat.

Sadiq stortrivs med arbetet och sin lärlingstid hos Bröderna Axelsson och ser fram emot att bli certifierad elektriker.

– Jag älskar allt som har med el att göra och det är fantastiskt att faktiskt få betalt för något som är så roligt att göra, skrattar Sadiq. Nu renoverar vi huset som min fru och jag ska flytta till. Vi flyttar till en likadan lägenhet, i detta huset så att vi bara behöver flytta en gång under stambytet.

Sadiq och Nicolas skrattar åt att Sadiq faktiskt är inne och renoverar sin egen lägenhet och får betalt för det. Men även om det är en häftig känsla så garanterar de båda att de är precis lika noggranna i alla lägenheter.

– Det känns jätteroligt att få vara med i Sadiqs både språkmässiga och yrkesmässiga utveckling. Hans blixtídé att kontakta oss var verkligen lyckad, för båda parter. Det är viktigt att som arbetsgivare våga tänka annat än invant och se möjligheter. Det är avgörande för framgång, i stort och smått. Eidar är en viktig faktor i hållbarhetsarbetet i staden och vi är stolta att vara med och bidra.

Publicerad 2020-07-07


Fler nyheter