Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny Hoppa till vänstermeny

MBU - för dig mellan 15 och 20 år

Hösten 2022 genomförde Trollhättans Stad utbildningen "MBU - Människan Bakom Uniformen" där ungdomar får en inblick i bland annat Räddningstjänstens, Polisens och ambulanssjukvårdens vardag. 1 mars genomförs nästa utbildning, varje onsdag. Här får du en inblick i vad MBU är och hur du anmäler dig till utbildningen.

 

Under utbildningen får ungdomar besöka olika arbetsplatser och prova på delar som ingår i de medverkandes vardagliga arbete som exempelvis rökdykning, prova uniformer, hjärt- och lungräddning, uppleva en iscensatt trafikolycka och mycket mer.

Utbildningen är gratis till för dig mellan 15- 20 år och möjliggör en närmare dialog, gemenskap, relation och förståelse till flera yrkesgrupper i Trollhättan. MBU ska kännas som en trygg gemenskap där kunskap, glädje, nyfikenhet och respekt vävs samman.

Efter avslutad utbildning får du som deltagit ett intyg och möjlighet att ansöka om att bli ambassadör för MBU Trollhättan.

MBU mingel
På MBU minglet kommer du få mer information om MBU utbildningen samt träffa de yrkesverksamma och våra MBU ambassadörer. Du kommer också att kunna anmäla dig till MBU utbildningen 2023. Om du inte har möjlighet att komma på MBU minglet men ändå vill anmäla dig till utbildningen, kontakta då någon av gruppledarna.

MBU utbildningen för 2023 kommer äga rum varje onsdag med start 1 mars klockan 17.45 - 21.00 i 14 veckor vid de olika arbetsplatserna (förutom under lovveckorna). Vi bjuder på smörgås och fika!

Är du intresserad att utbildas i Människan Bakom Uniformen?
Anmäl dig här för mingel på Villa Stranna, 1 februari 2023.

Vill du veta mer?
Kontakta gruppledarna för MBU Trollhättan:
Caroline Näslund, fältsekreterare 0722-07 11 15
Julia Filipsson, fältsekreterare 0733-48 99 88
Bjarne Hoff, fritidsledare Kronan 0520- 49 63 59


Fotografer: Viktor Hermansson och Oskar Norberger.