Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny Hoppa till vänstermeny

MBU - för dig mellan 15 och 20 år

"MBU - Människan Bakom Uniformen" ger ungdomar mellan 15-20 år chans att få en inblick i bland annat Räddningstjänstens, Polisens och ambulanssjukvårdens vardag. Under våren 2024 genomförs ännu en utbildning så missa inte chansen att anmäla dig.

Lär känna Människan bakom uniformen

Den 7 februari startar den tredje omgången MBU i Trollhättan. Under utbildningen får ungdomar besöka olika arbetsplatser och prova på delar som ingår i de medverkandes vardagliga arbete som exempelvis rökdykning, prova uniformer, hjärt- och lungräddning, uppleva en iscensatt trafikolycka och mycket mer.

Utbildningen är gratis till för dig mellan 15- 20 år och möjliggör en närmare dialog, gemenskap, relation och förståelse till flera yrkesgrupper i Trollhättan. Under 14 onsdagar får du besöka och lära känna personal från Räddningstjänst, Polis, Ambulanssjukvården, bussbolaget Nobina, Eidar och Socialtjänsten. MBU ska kännas som en trygg gemenskap där kunskap, glädje, nyfikenhet och respekt vävs samman.

Efter avslutad utbildning får du som deltagit ett intyg och möjlighet att ansöka om att bli ambassadör för MBU Trollhättan.

 

Anmäl dig till MBU våren 2024 här! 

 

 

Kontakta gruppledarna för MBU Trollhättan:
Caroline Näslund, fältsekreterare 0722-07 11 15
Julia Filipsson, fältsekreterare 0733-48 99 88
Bjarne Hoff, fritidsledare Kronan 0520- 49 63 59


Fotografer: Viktor Hermansson och Oskar Norberger.