Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Kronogårdens trygghetsboende

Kronogårdens trygghetsboende

Mittemot Kronogårdstorg finns Kronogårdens trygghetsboende med 38 lägenheter med storslagen utsikt och med en nyrenoverad gemensamhetslokal i bottenplan.

Kronogårdens trygghetsboende är som ett vanligt trygghetsboende men erbjuder det lilla extra som skapar hög tillgänglighet och förutsättningar för gemenskap och trivsel.

Här har du en egen lägenhet som i vilket annat hus som helst. Lägenheterna är utformade med god tillgänglighet och det finns hiss i huset. Till skillnad från ett vanligt boende har du även tillgång till en gemensamhetslokal i bottenplan där du kan umgås och hitta på aktiviteter med dina grannar.

På Kronogården finns allt som behövs för ett bekvämt och trivsamt boende. Här finns det mesta för de flesta.

Minimiålder för Kronogårdens trygghetsboende: 65 år

Lägenheter

De 38 lägenheterna i trygghetsboendet är öppna och ljusa och är utformade med god tillgänglighet. De har till exempel extra rymliga badrum och inga trösklar för att skapa ett bekvämt och tillgängligt boende.

Storlek: 1-3 rum och kök

Samlingslokal

I trygghetsboendet finns en samlingslokal som fungerar som ett extra vardagsrum. Här samlas grannarna i trygghetsboendet för att titta på TV, fika på altanen, samtala, ha fester och andra gemensamma aktiviteter.

Läge

Närheten till stora grönområden skapar en skön mix av lantlig känsla och stadsmiljö. I den oerhört vackra Krematorieparken i närheten kan man rensa tankarna från stress och bekymmer eller bara njuta av omgivningarna.

Det lokala centrumet har restauranger, en matbutik med både svenskt och orientaliskt utbud och ett stort bibliotek. Planeringen pågår för fullt för att renovera och rusta upp Kronogårdstorg och de intilliggande byggnaderna för att skapa en mötesplats för människor från hela staden.

Förutom det lokala centrumet på Kronogårdstorg bor du dessutom på gång- eller cykelavstånd till flertalet mataffärer, byggvaruhus och bensinmackar.

In till stan tar man sig på några minuter med bussen, eller cyklar på cykelvägar helt skilda från övrig trafik. Bussförbindelserna till Trollhättans centrum är täta och går under dagtid varje kvart.

Under senvåren arrangeras folkfesten Hela Kronan Gungar. Då bjuds det på dans, sport, mat och några av Sveriges främsta artister.

Gemenskap & aktiviteter

Förutom trivsamma lägenheter erbjuds möjligheten att träffa andra hyresgäster i samma ålder. Den gemensamma samlingslokalen bjuder in till fikastunder och olika aktiviteter, både till vardags och till fest. Här finns alltid plats för gemenskap.

Två till tre gånger i veckan besöker Eidars Trygghetsboendevärdar gemensamhetslokalen och tillsammans med de boende planerar de olika aktiviteter. Det kan vara allt från gemensamma promenader till levande musik eller utflykter.