Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Fridhems trygghetsboende

Fridhems trygghetsboende

I centrala Trollhättan ligger det nya kvarteret Fridhem som byggdes 2013. 30 av kvarterets 174 lägenheter finns i trygghetsboendet.

Här bor du inte bara nytt, ljust och modernt. Du bor även miljövänligt och energismart i det som kallas passivhus.

Minimiålder för Fridhems trygghetsboende: 65 år

Lägenheter

Lägenheterna i kvarteret är smakfulla och ljusa och motsvarar alla högt ställda krav på trivsel och komfort.

De är öppna och ljusa och utformade med god tillgänglighet och har till exempel extra rymliga badrum, inga trösklar och hiss till parkeringen under huset och till vindsförråden högst upp.

Storlek: 1-2 rum och kök

Parkeringsplats och garageplats finns att hyra i mån av plats. Vill du göra det så loggar du in på Mina Sidor och ställer upp dig i fordonskön och sedan söker du parkeringsplats på samma sätt som du söker lägenhet.

Gemenskap & aktiviteter

I trygghetsboendet ligger en fin samlingslokal som fungerar som ett extra vardagsrum. Här samlas grannarna i trygghetsboendet för att titta på TV, fika på altanen, samtala, ha fester och andra gemensamma aktiviteter. Här finns alltid plats för gemenskap.

Två gånger i veckan används gemensamhetslokalen som Mötesplats för seniorer. Vid dessa bestämda tillfällen arrangerar Trollhättans Stad olika sociala aktiviteter för seniorer över 65 år där även andra som inte bor på Trygghetsboendet är välkomna att delta. Exempel på aktiviteter är trivselcafé, bingo och musikträffar. Mötesplatsen är ett enkelt och trevligt sätt att utöka sitt sociala umgänge och bli del av en större gemenskap.

Läge

I kvarteret Fridhem har du matbutik, park och vattnet i kanalen som några av dina närmsta grannar. Här får du det bästa av världar. Du bor lugnt med fina promenadstråk in på knuten, men med torget och centrums breda utbud ett stenkast hemifrån. Ett flertal restauranger ligger på kort promenadavstånd.

Vill du bo här?

När vi har lediga lägenheter på Fridhems trygghetsboende publiceras de som 65+ boenden under lediga lägenheter. Du kan även skapa en annonsbevakning på Mina sidor så att du får e-post varje gång en lägenhet i kvarteret blir ledig.