Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny Hoppa till vänstermeny
Äldre person som sitter och läser en bok

Boende för 65+

Eidar har två olika former av boende som är särskilt anpassat för dig som är över 65 år: trygghetsboende och seniorboende. Gemensamt för de båda boendeformerna är att du har din egen lägenhet och rår om dig själv samt att många av lägenheterna är tillgänglighetsanpassade och har lite extra bekvämligheter. Här bor du i ett lugnt område med grannar i din egen ålder.

Att bo i en hyreslägenhet är ett bekymmersfritt och flexibelt sätt att bo. Du slipper fundera över banklån och ränteförändringar och med över 70 års erfarenhet av fastighetsförvaltning kan du känna dig trygg med att Eidar underhåller och reparerar din lägenhet om något inte fungerar. Allt det ingår i hyran. Och lite till.

Du behöver inget biståndsbeslut eller liknande för att söka till ett trygghetsboende eller seniorboende. Det är ett vanligt lägenhetskontrakt där enda kravet är att du ska ha fyllt 65 år. Till skillnad från äldreboenden ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård. Om du är i behov av omsorg i hemmet eller trygghetslarm hanteras det som vanligt av Trollhättans Stad.

Läs mer om våra trygghetsboenden och seniorboenden - vad det innebär och vilka vi har.