Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Lantmannavägen 12 & 14. Höghus i tegel med balkonger

Lantmannavägen 12 & 14

De flesta av de utländska studenterna i Trollhättan hyr studentrum eller lägenhet på Lantmannavägen i stadsdelen Kronogården. Här erbjuder Eidar 98 rum i 70 lägenheter fördelade på två byggnader, på bekvämt buss- och cykelavstånd från Högskolan Väst och Trollhättans centrum (2 km).

På Lantmannavägen 12 och 14 finns både rum i delade lägenheter där du bor tillsammans med en annan student, och privata lägenheter där du bor själv. Alla lägenheterna är möblerade – säng, skrivbord, stol, och ett litet bord i sovrummet, köksutrustning, bord och stolar i köksvrån och fåtölj/soffa och bord i vardagsrummet samt städutrustning ingår.

Några av lägenheterna har balkong.

Lägenheterna på Lantmannavägen 12 renoverades 2020-2021 och fick nya kök, fönster, lägenhetsdörrar och ventilation. Även den gemensamma tvättstugan totalrenoverades 2020.

Ett ljust rum med skrivbord och stol. I bakgrunden syns balkongen.

Kök med vita skåpsluckor och diskbänk i rostfritt stål.

Vardagsrum med två fåtöljer och ett litet bord.

Observera att bilderna visar exempel från en av studentlägenheterna på Lantmannavägen 12-14, utformning och möbler kan skilja sig åt mellan lägenheterna.

Läge

Studentbostäderna på Lantmannavägen 12 och 14 ligger nära mataffär och kiosk. Bussen stannar i närheten av lägenheterna och på bara några minuter kan du ta dig till högskolan eller stadens centrum

Hyra

Hyran ligger på mellan 4 700-6 000 kr/månad. Studentlägenheterna har 10-månadershyra, vilket innebär att perioden 16 juni-14 augusti är hyresfri om du bott i lägenheten i minst 6 månader. Värme, el, varm- och kallvatten, bredband samt tvätt- och sköljmedel ingår i hyran (tvättmaskinerna är självdoserande). Hyran betalas månadsvis i förskott.

Mer information

Du som bor i studentlägenhet på Lantmannavägen 12 eller 14 hittar mer information om ditt boende genom att logga in på eidar.se/mina-sidor. 

En bild på en fastighet

Lantmannavägen 12 och 14 

Totalt 98 rum i 70 lägenheter.

  • 14 st lägenheter med ett sovrum, köksvrå och vardagsrum.
    Area: 52 kvm
  • 28 lägenheter med ett sovrum, kök, badrum/wc och vardagsrum.
    Area: 64 kvm
  • 33 lägenheter som delas med en annan student, med privata sovrum och delat kök, badrum/wc och vardagsrum.
    Area: 79 kvm, privata sovrum om 10-12 kvm.

Alla lägenheterna är möblerade.

Snabbfakta

Antal lägenheter:
70
Antal studentrum:
98
Storlek:
52-79 kvm
Möblerade lägenheter:
Ja
Renoverat:
2020/2021
Byggår:
1967-1970
Hyra:
4 700 - 6 000 kr/månad (10-månadershyra, vilket innebär att perioden 16 juni-14 augusti är hyresfri om du bott i lägenheten i minst 6 månader.)
Ingår i hyran:
Värme, kallvatten och bredband samt tvätt- och sköljmedel ingår i hyran (tvättmaskinerna är självdoserande). Varmvattenförbrukning mäts separat och debiteras i efterhand.
Adress:
Lantmannavägen 12 & 14
Avstånd till Högskolan Väst:
2 km
Hiss:
Ja
Tvättstuga:
Finns i separat byggnad mellan husen
Cykelförråd:
Finns i källaren
Parkeringsplatser:
Finns att hyra via Eidars kösystem
Sophantering:
Miljöstationer där du kan slänga matavfall och restavfall finns på gården. Du öppnar sopkärlen med din tagg och slänger ner dina sopor i nedgrävda sorteringskärl. Fullsortering där du kan återvinna plast, pappersförpackningar, metall, tidningar, färgat och ofärgat glas, batterier, glödlampor finns på gården. Papperspåsar för matavfall hämtar du i gråa skåp på miljöstationerna.
Rökning:
Inte tillåtet