Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
Visionsbild över nya studentlägenheter i Innovatum District i Trollhättan. Tre höghus med stora glaspartier.

Innovatum

I det inspirerande och kreativa Innovatum District planerar Eidar att bygga runt 140 studentlägenheter. Byggstarten har blivit uppskjuten på grund av överklaganden och projektet är just nu pausat.

Inspirerande miljö för studenter

Eidar har länge letat efter ett lämpligt projekt för att bygga fler studentlägenheter, på samma sätt som tidigare gjorts i kvarteret Elefanten. Just Innovatum District är bra ur många aspekter. Bland annat för att det där redan finns mycket forskningsverksamhet som är knuten till Högskolan Väst.

Satsningen frigör attraktiva hyreslägenheter

Bygget förbättrar samtidigt bostadsmöjligheterna för de ungdomar som inte studerar, men som också söker efter sitt första egna boende. Lika viktigt som det är för oss att leva upp till studentgarantin, lika viktigt är det att samtidigt göra det möjligt för fler trollhätteungdomar att flytta hemifrån. Fler studentlägenheter minskar konkurrensen om de små lägenheterna i vårt befintliga fastighetsbestånd, påpekar Eidars Ekonomi­chef Owe Lång.

Eidar bidrar till stadens attraktionskraft

Den konsekventa satsningen på att skapa boende för alla som flyttar till stan för att studera har bidragit till att Trollhättan är en av få städer som fått ”grönt ljus” av Sveriges Förenade Studentkår, som bevis på att stan uppfyller bostadsgarantin för Högskolan Västs studenter. Eidar bidrar i alla högsta grad till Trollhättans attraktionskraft som studentstad. Under hösten 2018 stod 20 stycken studentlägenheter klara för inflyttning i Skogshöjden och nu planeras ytterligare ca 140 smålägenheter i Innovatum District.