Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Vanligaste hyresgästfrågorna

Ja, det får du. Men som hyresgäst ansvarar du för att djuren inte stör grannarna, sprider lukt, vanvårdas eller utgör fara. Vissa husdjur, som reptiler, kräver också särskilda tillstånd för att ha. Detta gäller såklart även i Eidars fastigheter.

Självklart, om det inte sker alltför ofta. Meddela gärna dina grannar i god tid innan du ska ha fest och visa hänsyn till de övriga hyresgästerna. Tänk på att om du är för högljudd så kan störningsjouren kallas in, och då kan du få betala för det. Upprepade störningar leder dessutom till vräkning.

Persienner ingår inte alltid i en hyresrätt. Däremot kan Eidar installera persienner i alla fönster. Då tillkommer en kostnad på 5 kr/fönster som varje betalas via din hyresavi. T ex 5 fönster = 25 kr/månad. Vi tar då också hand om och reparerar persiennerna om något skulle hända eller om delar går sönder.

I de flesta områden sätter vi på Eidar upp namnskylt på din dörr och postbox innan du flyttar in. Om ett namn ska ändras, tas bort eller läggas till så kontaktar du Kundservice, så hjälper vi till så att det blir enhetligt.