Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny

Ekonomifrågor

Hyran betalas alltid i förskott. Det betyder att nästkommande månadshyra ska vara inbetald före den sista bankdagen innan månaden börjar, exempelvis ska aprilhyran vara betald senast den 31 mars.

I en lägenhet uppstår alltid ett visst slitage, vilket är helt normalt i ett hem. Om det sker olyckshändelser i hemmet eller om någon är vårdslös så att slitaget blir större än det som räknas som normalt, är du som hyresgäst skyldig att betala Eidar för att återställa lägenheten till ursprungligt skick när du flyttar. Som hyresgäst har du ett ansvar och en skyldighet att anmäla skador till Eidar så fort de uppstår.

Miljöarbete är viktigt för Eidar, som ligger i absoluta toppen bland Sveriges allmännyttiga bostadsbolag vad gäller klimatsmart-arbete. Av miljöskäl har vi därför inte längre hyresavier i pappersformat.

Genom att logga in på "Mina sidor" kan du som är hyresgäst se och skriva ut din hyresavi. Du kan se saldo, OCR-nummer och dina avtal samt historik. Du som har individuell el- och/eller vattenavläsning kan även se din förbrukning och på så sätt få bra koll på månadens utgifter. Förbrukningen av el-och varmvatten debiteras i efterhand med eftersläpning på två månader.