Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny
MBU - bild på räddningstjänst ambulans och polis

Välkommen att följa med polis, ambulanspersonal och räddningstjänst

Är du mellan 15 och 20 år? Då har du chansen att få en inblick i bland annat räddningstjänstens, polisens, ambulanssjukvårdens vardag. Och du får chansen att berätta för dem om din och dina kompisars vardag. Att öka förståelsen för varandra.

Människan bakom uniformen (MBU), och ungdomen bakom hoodien. Kan vi tillsammans öka förståelsen och respekten för varandra och lägga bort fördomar?

Du som är mellan 15 och 20 år och deltar får vara med och testa hur det funkar att jobba som brandman, polis, ambulanssjukvårdare etc. Stort fokus ligger på att skapa trygghet i gruppen genom samarbets- och värderingsövningar och interaktiva metoder.

Deltagarna i MBU träffas kvällstid på de olika arbetsplatserna, en gång i veckan under en period av tio veckor, hos bland annat Polisen och Räddningstjänst.

Tanken är att ungdomarna och utryckningspersonal ska skapa relation och förståelse för varandra och minska fördomarna. 

5 oktober 2022 startar den första MBU-utbildningen i Trollhättan, på initiativ av Trollhättans Stad. Tillsammans med Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, NU-sjukvårdens ambulanspersonal, polis,  bussbolaget Nobina samt ansvariga för fritidsgårdar och fältenheten medverkar också vi från Eidar.

MBU, är en verksamhet som vill skapa bättre relationer mellan ungdomar och anställda i uniformsyrken samt andra samhällsaktörer. Frivilliga och intresserade ungdomar mellan 15 och 20 år får ta del av ett antal praktiska arbetsmoment under ledning av och tillsammans med personalen i de olika verksamheterna.

Se filmen som berättar om vad MBU är

 

Tid och plats

Datum:
Onsdag 05 oktober
Tid:
18.00

Läs mer och anmäl dig här. Senaste dag för anmälan är 30 september 2022. Antalet platser är begränsade.


Fler evenemang