Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till huvudmeny Hoppa till vänstermeny
Bild som visar att man ska hålla avstånd när man står i kö

Vi hjälps åt att skydda varandra i Corona-tider

Antalet smittade med Covid-19 i Västra Götaland har ökat markant. Folkhälsomyndigheten har skärpt restriktionerna i vår region. Eidar fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar verksamheten efter dem. Vi måste alla hjälpas åt för att förhindra smittspridning för att skydda äldre och redan sjuka.

Endast akuta felanmälningar

Anmäl bara akuta fel i din lägenhet. Som alltid ska du ringa Eidar på 0520-877 00 (lunchstängt kl 12 -13) vid akuta fel. Kvällar och helger ringer du 0520-877 99 vid akuta fel.

När vi åtgärdar fel ställer vi krav på att fastighetsvärdar/entreprenörer ska vara symtomfria, och du blir kontaktad innan besöket för att försäkra oss om att du är frisk. Vi ber dig att om möjligt lämna lägenheten under tiden arbetet utförs, om det inte går måste alla i hushållet hålla sig i ett tillstängt rum tills arbetet är klart. Kom ihåg att meddela oss om du eller någon i din familj är sjuk.

Gör dina ärenden på webben

På Mina sidor kan du hantera det mesta som rör ditt boende. Du kan även nå oss via telefon eller skicka e-post till: info@eidar.se

Vid akuta ärenden, som vid en vattenläcka, ska du alltid ringa Eidars växel på tel: 0520-877 00 (lunchstängt kl 12 -13)

Vi tar endast emot bokade besök på Eidar Center

Från och med fredag 20 mars är Eidar Center stängt för obokade besök. Är du frisk är du välkommen att ringa och boka ett besök med oss. För att boka ett besök ringer du 0520 -877 00 och följer instruktionerna. Har du ett bokat besök möter vi dig i entrén. Det är viktigt att du ringer och avbokar besök om du är sjuk så att vi kan boka in en ny tid när du är frisk.

Om du har svårt att betala hyran

Eidars grundläggande inställning är att inga hyresgäster ska behöva sägas upp med anledning av Coronapandemin. Det förutsätter naturligtvis en dialog och att du som hyresgäst tar eget ansvar och följer anvisningarna om du får svårt att betala hyran.

Sverige har ett starkt nationellt skyddsnät, med ersättning från A-kassan för dig som blir arbetslös och sjukpenning för dig som blir sjuk. I Trollhättan har Arbetsmarknads- och socialförvaltningen det yttersta ansvaret för att enskilda får den hjälp de behöver, genom försörjningsstöd, för att till exempel kunna betala hyran. Det är alltså till dessa ställen du i första hand ska höra av dig om problem uppstår.

Skulle det ändå vara så att du får akuta problem med att betala hyran, så är det viktigt att så snart som möjligt, i god tid före månadsskiftet, ta kontakt med vår ekonomiavdelning. Då kan vi tillsammans gå igenom situationen och ta fram en individuell lösning.

Ring vår ekonomiavdelning på 0520 – 877 92 mellan kl 10-12 måndag – fredag.

Vi ställer tillfälligt in bointroduktion och underhållsbesiktningar.

Vi kontaktar er som har bokningar med Eidar. Övriga besiktningar till exempel i samband med flytt genomförs med extra försiktighet för att minska risken för smittspridning.

Lokalhyresgäster och hyresbetalning

Varje lokalkontrakt är en unik uppgörelse och därför hanteras varje ärende individuellt i dialog med respektive hyresgäst.

Trygghetsboenden

Vi har många personer i riskgruppen som bor i våra lägenheter, inte minst i våra Trygghetsboenden. Vi vill naturligtvis fortsätta göra vad vi kan för att underlätta och liva upp vardagen för dem, men samtidigt skydda dem och minimera risken för smittspridning.

Exempel på åtgärder och aktiviteter:

  • Våra Trygghetsboendevärdar håller kontakten med de boende via telefon, för att stämma av hur de mår och om de är i behov av hjälp och stöd.
  • Vi har regelbundet ordnat utefika, promenader samt musikunderhållning med lokala musiker på gårdarna utanför våra Trygghetsboenden, men nu när kylan kommit har vi fått pausa detta.
  • Vi har stängt våra gemensamhetslokaler.
  • Vi delar regelbundet ut korsord och pyssel till de boende

Tvätta händerna ofta! Hosta och nys i armvecket

Och följ rekommendationer som anges på www.folkhalsomyndigheten.se

Frågor om Corona

Ring 113 13 eller besök www.folkhalsomyndigheten.se

Ta del av Eidars Coronapolicy om du vill veta mer om hur Eidar som bolag jobbar med frågan.